adamZ Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam jestem nowy na forum wiec nie wiem wiem czy ten temat był już poruszany a chodzi o mój nowy nabytek AUDI q5 3.0 tdi mam problem z tylnymi lampami w klapie, nie świecą obydwie żadnej reakcji ani kierunków ani stop ani postoju . w zderzaku działają wszystkie podświetlenie tablicy też działa i w lotce hamulec działa. lampy w klapie LED nie działają . sprawdzałem na ostro pod akumulator i lampy są ok świecą. nie ma również z przodu świateł do jazdy dziennej LED. błąd wywaliło 2895 i 2897 napięcie zasilania led . jaka może być przyczyna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salamon Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 1 2897- napięcie zasilania modułu diod Led światła do jazdy w dzień i światła pozycyjnego prawego usterka elektryczna w obwodzie 2 2895-napięcie zasilania modułu diod Led światła do jazdy w dzień i światła pozycyjnego lewego usterka w obwodzie Tak brzmi definicja dych błędów .Sprawdz przewody miedzy klapą a nadwoziem w lewym rogu w gumowym wężu często tam dochodzi do uszkodzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamZ Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) sprawdzałem tylko okablowanie całej tylnej klapy i jest nienaruszona Edytowane 10 Stycznia 2017 przez adamZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamZ Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 kable są ok sprawdziłem od kostki do modułu, czy to wina modułu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salamon Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Może być sam moduł do wymiany ,usterka wewnątrz urządzenia.Spróbuj może podmienić na jakiś inny w celu weryfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamZ Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 tak mi się wydaję nie mam od kogo podmienić a używki są drogie i niewiadomo czy to na 100 % moduł ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi