jupik07 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam. Posiadam następujący problem w mojej Audi A4 B5. Zapaliła mi się kontrolka Airbag, niestety programy VCDS i Vag4.9 nie odczytują żadnego błędu ze sterownika... Problem tak naprawdę z powietrza, przez pół roku wszystko było OK i nagle po uruchomieniu taka niespodzianka. Jako nowicjusz na forum z góry dziękuję za pomoc
salamon Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 To dziwne że nie masz żadnych błędów.Do sprawdzenia kostki pod fotelem ewentualnie taśma zwijak w kierownicy
jupik07 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 Kostkę pod fotelem sprawdziłem dwa razy, odczyt błędów wykonywałem ze 20, ale taśmy nie ruszałem bo nie było potrzeby tam zaglądać. Zgodnie z radą będę musiał rozebrać kierownicę i zerknąć na nią.
jupik07 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Opublikowano 15 Lutego 2017 I wszystko jasne. Okazało się że padł moduł sterujący AirBag. Znalazłem taki z autka rozbieranego, o tym samym numerze seryjnym, wymieniłem o wszystko gra:) Przyjemność kosztowała 250zł.
Rekomendowane odpowiedzi