radko123 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witam, czy ktoś się orientuje co ile km/lat producent zaleca wymianę paska napędzającego osprzęt i czy przy tej wymianie należy również wymienić jego napinacz? pozdrawiam
Mateuszek1001 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Co 90 tys, ja wymieniam albo gdy go słychać jak popiskuje / zauważe że jest popękany lub przy wymianie rozrządu. Napinacza sie nie wymienia bo sie w sumie nie zużywa, tzn wiadomo traci swoją sprężystość a przez to napięcie ale jeśli nic sie z nim nie dzieje to sie go nie rusza.
radko123 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 U mnie wymieniany 4 lata temu przy 180tyś teraz jest 270tyś wizualnie jest ok nie zauważyłem też pęknięć, nigdy nie piszczał. Jak myślicie może wymienić profilaktycznie?
Mateuszek1001 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Wymienić zawsze możesz, ale jak nie ma pęknięć to nie ruszaj, chyba że robisz dla kogoś to wymień
Rekomendowane odpowiedzi