Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dorobiony DPF w 1.9 110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze. Nie piszę tym razem w sprawie jeszcze posiadanego przeze mnie audi, ale ogłoszenia które znalazłem. Zainteresowałem się skodą octavią z 2001; wyposarzenie ma takie, że nie wiedziałem, że w skodzie się tak da :D. Ma dorobiony DPF czego niestety moja sytuacja wymaga. Zastanawiam się na jakiej zasadzie to może działać i jakie może sprawiać problemy (zakładam trudność w uzyskaniu pomocy w polskich warsztatach gdzie dpfy się usuwa a nie naprawia przecież :D). Teoretycznie powinno mieć to połączenie z ECU co chyba nie jest wykonalne - czy pierwsz edpfy nie korzystały z czegoś więcej jak lini K ? Pół biedy jeśli po prostu jest tam wstawione coś z jakiegoś nowszego modelu 1.9 i jak się coś pochrzani to wstawię jakiś zamiennik na podstawie numeru i tyle. Sprawa się nieco skomplikuje jeśli jest tam jakieś niestworzone cudo jakiego na gotowo nie znajdę. Czy taki "wymyślony" DPF też normalnie mi zregenerują w polskich zakładach (nie wiem czy je się czyści, wymienia wypełnienie czy jeszcze coś innego)? Jest w stanie ktoś rozwiać moje wątpliwości?

Opublikowano

w sumie temat ciekawy:decayed:

Opublikowano

te dokładane DPFy za Odrą to nic innego jak zwykła pucha z wkładem. Nie ma tam żadnej komunikacji ze sterownikiem, diagnostyki, czujnikow itp, coś na zasadzie dodatkowego katalizatora i to wszystko. Stan zapylenia musisz niestety kontrolowac samodzielnie

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak wygląda ew naprawa? Normalnie mi to zregenerują czy będą problemy?

BTW temat do przeniesienia, bo trochę w nocy nie zauważyłem odnogi "inne marki" :D i wgl w nocy śniło mi się, że ktoś odpisał, że był fabrycznie montowany LOL

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano

Potwierdzam- to zwykła pucha. W środku wygląda jak zwykły kat, więc przypuszczam że i procedura serwisowania wygląda tak samo. Chcesz mieć sprawne- wymieniasz

Opublikowano
  • Autor

Tak czy inaczej nic z tego nie będzie: Trochę s(z)koda

Nie ma tuvu i raczej nie bedzie juz miec :D