kantek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 WITAM STANDARTOWY SYGNAL (pin numer 1 ) W KOSTCE ISO POWINIEN POSIADAC SYGNAL GALA W MOIM AUDI TAK NIE MA (PUSTKA) ... PROSZE POWIEDZCIE MI GDZIE (JAKI KOLOR LUB NUMER PINU ) SZUKAC GO W KOMPUTERZE ABS u NAJLEPIEJ JAKBY MI KTOS PODAL SCHEMAT STEROWNIAKA ABS LUB WYJASNIL SKAD WZIAC SYGNAL GALA BEZPOSREDNIO DO KOSTKI ISO .
szogun0 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 A co ty chcesz w ABS szukać? Sygnał GALA znajdziesz w liczniku. Rozpiska kostek licznika jest na forum.
kantek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2009 tak to wiem ze jest w liczniku ... interesuje mnie zrodlo tego sygnalu czyli modul ABS ... bo tam jest on wytworzony na podstawie odczytu z czujnikow w kolach samochodu ... interesuje mnie specyfikacja tego sygnalu .... i jak bezposrednio sie wpiac do modulu abs .... A co ty chcesz w ABS szukać? Sygnał GALA znajdziesz w liczniku. Rozpiska kostek licznika jest na forum. [br]Dopisany: 03 Styczeń 2009, 17:25_________________________________________________juz znalazlem jakby ktos potrzebowal podciagnac sygnal GALA zegarow w B5 to jest on na pinie 3 w niebieskiej wtyczce po prawej stronie patrzac od tylnej strony .... pin 3 zegary - pin 1 iso http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t27573.0.html;highlight=gala+licznik
szogun0 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Gala nie pochodzi z ABS. Była już w modelu B3, a tam ciężko było znaleźć ABS. Z licznika pochodzi gala, przetworzona na podstawie czujnika prędkości samochodu, który jest przy lewej półosi napędowej. Chyba że samochód z automatyczną skrzynią biegów, wtedy to wygląda inaczej.
dsz33 Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Hej Odgrzebałem troche temat. Mam pytanko jakiego koloru będzie kabel od GALI wie ktoś może ?? Bo mam założone jakies nie ori radio i pomieszane wtyczki inne i teraz nie wiem czy GALA jest podprowadzona czy musze jednak rozbierać liczniki Bo rozbiore a okaże sie że już jest podprowadzone Więc jakby ktoś wiedział to jakiego to koloru kabelek może być lub jak go inaczej rozpoznać nie mając kostki ISO ?
Rekomendowane odpowiedzi