Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryskiwacze do 210 hp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z racji tego że obecne wtryskiwacze pomału kończą swój żywot zastanawiam się w co by tu zainwestować. Moc póki co seryjna czy 163 km, ale planuje gdzieś w lecie zrobić okolice 210 km. Zanim wpadłem na pomysł podniesienia mocy byłem zdecydowany na Baracudy 130 ale podają ich wydajność ok 50 km/cylinder czy były by na granicy. Może coś z zapasem?

Obecny konfig: Stag 300 premium, AC R01 250, AC W01 bfc.

Co proponujecie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja Ci powiem tyle, jesteś z Mielca, 20 km od domu masz Multiserwis - Serwis LPG Stag, nie wiem czy nawet nie jeden z najlepszych w Polsce, podjedź a na pewno Ci tam temat ogarną.

Wydaje mi się, że każde lepsze wtryski dadzą radę tylko będziesz musiał się zapatrzeć w lepszy reduktor.

Tu masz np 2 linki, oba linki z bardzo dobrymi wtryskami, nie mogę znaleźć na ile km przychodzi 1 wtrysk.

http://allegro.pl/listwa-wtryskiwaczy-stag-ac-w03-4-cyl-rozdzielacz-i6576927923.html

i drugi

http://allegro.pl/y134-listwa-wtryskowa-lpg-tech-yeti-4-cylindry-i6695932493.html

Edytowane przez k232

Opublikowano
  • Autor

Tak, Multiserwis znam, tylko z nimi jest taki problem, że jak kiedyś do nich dzwoniłem z inną sprawą to trochę niechętnie chcieli się podjąć tematu bo mówili że nie mają bardzo czasu żeby serwisować nie swoje auta, co innego jakby instalacja była zakładana u nich. Ale od tamtego czasu się nauczyłem i sam sobie ogarniam te sprawy i z tym też dam radę tylko potrzebuję porady co wybrać.

Co do Twoich propozycji na AC W03 mam minimalnie mniejszą wydajność niż Barracuda 130, a Yeti mają wydajność na poziomie Barracud 115. Ogólnie chodzi mi o to, że chciałbym zrobić setup na dłuższy czas, z zapasem, żeby się nie grzebać z tym co chwila.

A czego twierdzisz, że muszę zminić reduktor?

Opublikowano

Bo teraz jak masz 163 KM to reduktor masz wsadzony do 200 KM, a jak zwiększysz moc do 210 to reduktor będziesz musiał wsadzić do 250 KM, tak mi się przynajmniej wydaje :D

Ja byłem wczoraj w Multiserwisie, też nie zakładałem u nich instalacji, tym bardziej, że ja mam KME Nevo, dzwoniłem kilka razy aż w końcu mi pomogli. :D

A Ty jak masz instalację STAG to bez problemu powinni Cię wziąć tylko jak byś się kulturalnie umówił na termin :P

A co powiesz o tych wtryskiwaczach?

http://allegro.pl/y111x4-wtrysk-lpg-tech-dragon-solo-bf-1-cyl-4-szt-i6678130801.html

Edytowane przez k232

Opublikowano
  • Autor

Przecież napisałem, że mam AC R01 250, to jest reduktor do 250 km... :grin:

Wiem, że jak bym ich męczył to by zrobili ale po co jak można w sobotnie popołudnie samemu się pobawić :wink:

Opublikowano

A nie doczytałem o reduktorze :D

Sprawdź sobie te dragony :)

Opublikowano

8. Instalacja LPG:

1.8T po modyfikacjach bardzo ładnie toleruje instalacje gazową jeśli takowa założona jest z głową i strojenie jest przeprowadzone poprawnie przy użyciu VCDSA. Osobiście polecam tego typu konfiguracje:

• komputery: stag / lpgtech214
  • wtryski: Hana niebieskie / Dragony BF solo / Barracuda 130nl, Keihin brazowy, Eko-Power
  • reduktor: 2xAC R01, Kme Twin Turr,  Scorpion GT, przerobiony Prins, Lovato RGJ Super itp o sporej wydolności ciśnieniowej
  • zestaw wskazany wyżej potrafi obsłużyć 240koni w 1.8T

• link: http://sprawdz.auto.pl/modyfikacje-1-8t/
Opublikowano

Magic Jet Fx

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

do 210 koni w 1.8t bez problemu starczą AC W03 , barracudy 130,  yeti i nawet barracudy 115 beda ok :)