Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 kolizja parkingowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, czy przy kolizji w której została uszkodzona lewa przednia lampa mogę domagać się wymiany również prawej, która nie została uszkodzona?

Chodzi mi o to, że na pewno będą te lampy się odróżniały i samochód ewidentnie straci na wartości.

Opublikowano

hehe dobre, kupisz używkę i nie bedzie różnicy.

Opublikowano
11 godzin temu, grzesieknow1989 napisał:

Witam,

mam pytanie, czy przy kolizji w której została uszkodzona lewa przednia lampa mogę domagać się wymiany również prawej, która nie została uszkodzona?

Chodzi mi o to, że na pewno będą te lampy się odróżniały i samochód ewidentnie straci na wartości.

Kolego a przy uszkodzeniu np. błotnika myślisz, że Ubezpieczyciel zapłaci Ci za malowanie całego auta bo przecież odcień może się różnić i auto straci na wartości ? :D Nie róbmy jaj, że 16 letnie Audi straci na wartości przez wymianę lampy, to nie RS7 z 2016r :D Kupisz używkę i nie będzie się różnić, a jeżeli tak to zapłacisz 60zł za polerowanie obydwu lamp i będzie ok.

Opublikowano
20 godzin temu, grzesieknow1989 napisał:

samochód ewidentnie straci na wartości.

Ewidentnie straci w przypadku, gdy masz do czynienia z grubszą naprawą blacharską i lakierowaniem kilku elementów. Ty masz uszkodzony jeden reflektor (lampa to niewłaściwe określenie) i choć istotnie po zabudowaniu nowego, może być różnica zarówno w barwie światła jak i jego natężeniu, to jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem, by po złamaniu jednej ręki zakładali gips na obie... Ubezpieczyciel ma obowiązek dokonać wyceny szkody, a więc określić koszt naprawy elementów uszkodzonych.