Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7 BRD] Mega problem przy dodaniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 dni temu oddalem auto do elektryka i glowia sie nad ponizszym problemem:

Mam drugi kluczyk z nowa bareria moglem nim otworzyc auto ale nie szlo zapalic krecil i krecil i nic.

Problem podobno w immo jak sue dowiedzialem podczas sparowania nie dosc ze nie szlo dopisac klucza to jeszcze wywalilo pierwszy klucz ?  Jest inny kod auta i licznika.

Teraz nie idzie auta w ogole uruchomic. Jak twierdzi elektryk mam w aucie wymueniony licznik przez co kody piny sa inne. Ktos wymienil poskladal i na jedym kluczu jezdzil przedemna. Trzeba wygenerowac nowe jak z fabryki ...czy ktos sie z tym spotkal?

Twierdza ze to orzyoadek jeden na tysiac ze trafili taki skladak.

Moze ktos poleci kogos z Krakoiwa lub okolic vcds i vag nic nie pomoga poidobno trzeba ori orogram audi do tego.

Opublikowano
4 godziny temu, Karasik2 napisał:

5 dni temu oddalem auto do elektryka i glowia sie nad ponizszym problemem:

A dokładnie z jakim problemem oddałeś? Tylko dopisania klucza do IMMO?

Robią Ci wodę z mózgu. Klucz sam nie wyparuje. Nieumiejętnie dopisywali i wywalili Ci klucz, a teraz zganiają na nie wiadomo kogo.

Opublikowano

Zmień warsztat bo panowie nie wiedzą co czynią. Jak kupiłem klucz z b7 to podjechałem na warsztat i panowie odczytali kod pin z licznika (bo nie miałem) i dopisali nowy kluczyk (immo) w max 2 minuty.

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, Gregorski3 napisał:

Zmień warsztat bo panowie nie wiedzą co czynią. Jak kupiłem klucz z b7 to podjechałem na warsztat i panowie odczytali kod pin z licznika (bo nie miałem) i dopisali nowy kluczyk (immo) w max 2 minuty.

mi nie odczytali przed dopisaniem..bo założyli ze kod jest ten sam a jak sie okazało licznik byl wymieniany. Kluczyk juz miałem wystarczyło dopisać do immo.

pocichłem z poblemem esp mi świeciło na desce i przy okazji chciałem "dorobić" drugi kluczyk

Zawartość dodana 2 minutes later
52 minuty temu, Galetto napisał:

A dokładnie z jakim problemem oddałeś? Tylko dopisania klucza do IMMO?

Robią Ci wodę z mózgu. Klucz sam nie wyparuje. Nieumiejętnie dopisywali i wywalili Ci klucz, a teraz zganiają na nie wiadomo kogo.

wywalili kucz i teraz nie wiedza jak dopisać twierdza ze trzeba zakodować nowe kody jak by do nowego fabrycznego auta a idzie to zrobić programem ori audi co ma podobno niewiel firm w pl

Opublikowano

Ale w czym problem żeby teraz go odczytali pewnie w tym,że nie mają odpowiedniej wiedzy i sprzętu. Przecież na forum nie raz wymianiaja klubowicze liczniki na te z kolorowym fisem i nie zawsze kupuje się licznik z pinem ale odpowiedni sprzet daje sobie bez problemu radę .

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Gregorski3 napisał:

Ale w czym problem żeby teraz go odczytali pewnie w tym,że nie mają odpowiedniej wiedzy i sprzętu. Przecież na forum nie raz wymianiaja klubowicze liczniki na te z kolorowym fisem i nie zawsze kupuje się licznik z pinem ale odpowiedni sprzet daje sobie bez problemu radę .

chyba brak sprzętu posiłkować sie maja zewnętrzną firma w poniedziałek z wroclawia. Masakra od wtorku bez auta.

Opublikowano

Nie zazdoszczę tyle dni bez auta a zazwyczaj jak auta nie ma to jest najbardziej potrzebne.

Opublikowano

Powiedz debilom, że w B7 klucza po kodzie PIN nie da się dopisać i do niczego się on sam nie przyda jak w starszych autach. :D

Heh jakim ori programem do Audi.... Zamiast się przyznać do braku wiedzy to Ci nawijają makaron na uszy. :D

W Krakowie masz Enigma Serwis.

Opublikowano
  • Autor

dzięki jak w poniedziałek nie zrobią dzwonie do Enigmy.

nie maja programu by wygenerować nowy kod bo teraz auto jest jak z fabryki nowo narodzone. I żadnego kluczyka co dziala...

dajcie może znac co należy zrobić po kolei i czym gdy wywaliło klucze i trzeba wpisać nowe kody immo gdy licznik ma inny kod a nie mam żadnych pinow zapisanych

Edytowane przez Karasik2

Opublikowano

Ja Ci radzę posłuchać kolegi Galetto. Mi kilka razy dopisywał klucze do różnych liczników w B7 i dokładnie wie jak to zrobić.

Opublikowano
  • Autor

Przeszukałem forum ale tak jest tylko Tutorial jak dopisać chyba przy tych samych kodach..

moze niech usuną immo by auto odpalić by do Sigmy podjechać ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

enigma pomogła dzieki za pomoc.

mam teraz 3 klucze ???