Szy_Mon Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Cześć, Udało mi się załatwić kabelek VCDS. Chciałbym wyłączyć w samochodzie: 1) Dźwięk ostrzegawczy gdy mam załączony samochód i otworzę drzwi kierowcy. Znalazłem coś takiego: Disable Key warning (keyless models)[46 – Central Conv.] [Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 9Bit 7 set to 0 (Uncheck) Jednak to nie jest to czego szukam. Ten bit wyłącza pikanie i informację o tym, że kluczyk jest w stacyjce. Mnie chodzi o to żeby pozbyć się dźwięku przy załączonym silniku i otwartych drzwiach oraz komunikatu "Proszę wyjąć kluczyk ze stacyjki. Akumulator rozładuje się". Tak ogólnie to chętnie wyłączyłbym po prostu ten buczek przy każdym alarmie. Wszystko jest ładnie opisane na wyświetlaczu więc nie ma potrzeby słuchać tego irytującego dźwięku. 2) System start/stop - nie chcę go używać. Czytałem, że da się zamienić bity które spowodują to że wciśnięcie przycisku uruchomi ten system, a po wyłączeniu samochodu znów będzie on nieaktywny. Lub akceptują każdy inny sposób na wyłączenie tego systemu. Mam samochód Audi A4 B8 2013 rok. Program to VCDS 16.8.3 Proszę o pomoc.
komoornik Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 1. Każdorazowo można wyłączyć dźwięk przyciskiem Reset na manetce 2.
Szy_Mon Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 8 minut temu, komoornik napisał: 1. Każdorazowo można wyłączyć dźwięk przyciskiem Reset na manetce 2. 1. Doczytałem już o tym, jednak chciałbym to wyłączyć na stałe. Żeby nie trzeba było klikać. 2. Właśnie czytam ten temat (nie zauważyłem go wcześniej) i nie do końca rozumiem jak to działa. Napisałem prośbę o wytłumaczenie tego krok po kroku. W sumie to niepotrzebnie drążymy ten sam wątek w dwóch tematach. Mój błąd.
roman_tyk Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 z tego co wyczytalem aby pozbyc sie denerwujacego pipczenia po otwarciu drzwi trzeba zmienic region w liczniku na Niemcy. Jeszcze nie testowalem
Rekomendowane odpowiedzi