Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Klapa gasząca - czy wszystko jest w porządku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co chcesz wiedzieć ?

Gdzie są? Jaki klucz ? Czy co ?

Jesteś w Słubicach czy "zagrawanicą" ?

Trzeba uważać aby nie zerwać. Jak nie masz pojęcia lub troszkę się boisz to daj do warsztatu. Koszt wymiany raczej mały a odpowiedzialność spada na mechanika

Opublikowano
  • Autor

W tej chwili jestem za granicą,a tutaj z mechanikami wiadomo jak jest a w aso koszt raczej duży,zadzwonię w sobotę i zapytam jaka cena?Jak będzie ok to robie,ale wolałbym sam to zrobić.Za rozrząd krzyknęli 600 funa to ponad 2400zł :shocked:Gdzie są to raczej się orjętuje są z prawej strony silnika[widok po otwarciu maski]Chyba że to są wtryski?Tylko jak z nich ściągnąć te wtyczki?Próbowałem pociągnąć do góry ale nie schodzą.Rozmiar klucza i jaki to powinien być klucz?Przynajmniej spróbuje.

Opublikowano

niedawno był temat o wymianie świec :szukaj:

:hi: Dziękujemy za trafną podpowiedź.

Opublikowano

Jeżeli sprawdziłeś membranę i niby "trzyma" to musisz poszukać po wężyku dziury. Jak inaczej wytłumaczyć fakt, że skok jest tytlko 30%-owy ?

Sorki, ale to tak na chłopski rozum :)

membrana silownika sterujacego klapa, moze byc nieszczelna

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Co do membrany to już ją sprawdziłem o tym jest wyżej,myśle że jest sprawna.Jutro jeszcze raz sprawdzę te całe podciśnienia.[br]Dopisany: 09 Styczeń 2009, 22:19_________________________________________________Witam ponownie,dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz wężyki i membranę siłownika są ok.Więc założyłem z powrotem ten stary n 239 i jest dużo lepiej :confused4:Ale nie jest tak płynnie kiedy gasiłem auto poprzez wciśnięcie ramienia siłownia ręką.Nie wiem czy aż tak płynnie powinien się gasić?

Czy to możliwe że nowy zawór n 239 kupiony w aso jest nie sprawny? :shocked:

W tym tygodniu zapewnię sobie jeszcze pomoc drugiej osoby i sprawdzę jak daleko będzie wchodziło ramie siłownika jak zgaszę z kluczyka. [br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 21:16_________________________________________________Witam po dłuższej przerwie,problem został rozwiązany,odwrotnie były podłączone wężyki przy n 239,ale dzięki koledze Musashi który podrzucił mi schemat zamieniłem wężyki i gaśnie jak ta lala :dance:Pozdrawiam