szymogra5 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 WItam! od niedawna jestem posiadaczem A4 B5 liftowa wersja rok 99 kod silnika ARJ Otóż od jakiegoś czasu mam z nią problem , nie pali pali 3,4 i 5 cylinder (ściągając fajkę ze świecy lub wtyczkę z wtryskiwacza brak zmian w pracy) wymieniłem cewki zapłonowe na nowe kable WN jak i świeczki nic nie dało do tego dochodzi efekt strzałów w tłumik (jak strzela to tak jakby spaliny wracały się) Byłem z nią na VAG-u (wzięli 60zeta za podłączenie masakra...) i pokazuje tylko że jest sonda do wymiany koledzy pomóżcie nie wiem co robić!! Dodam że w sobotę odpaliłem ją chodziła także na 3 (sprawdzałem coś) za jakiś czas ponownie poszedłem ją odpalić (musiałem jechać gdzieś) i chodziła już na 6 bez strzałów bez niczego Jestem zielony i nie wiem co już robić
mortek1986 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Spoiler sprawdz cisnienei na cylindrach
szymogra5 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Opublikowano 21 Lutego 2017 Moim zdaniem to nie problem z ciśnieniem... bo wieczorem (przed tą awaria) ojciec odpalam mi ją normalnie (sprawdzał czy odpali bo w środku świeciło się swuatlo) i na chwilę odpalił i zgasł ja ją na drugi dzień rano już nie mogłem jej odpalić łapała jakby na 2 podłączyłem ja na kable i próbowałem odpalić wreszcie po wciśnięciu gazu w podłogę odpalił a lecz chodziła tylko na 3 garnki
Rekomendowane odpowiedzi