Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wibracja Budy przy prędkości od 110 do 130 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie mam problem od jakiego czasu pacjent  A4 B6 1.8T Bex 190km Manual 6 biegów ośka 2004r mianowicie przy prędkości od 110 do 130km/h podczas przyśpieszania buda wchodzi w rezonans dość mocna wibracja karoserii gdy puszczę gaz wibracja ustępuje powyżej 130 wibracja ustaje poniżej 100 również nie występuje wymieniłem poduszki silnika,sprawdziłem w sumie jedną pół oś jak narazie brak luzów wydaje się dobra, sprzęgło wydaje się ok dwumasu również nie słychać przebieg samochodu 260tys sprawdzany w serwisie w 2006 roku było robione sprzegło wg serwisu wiec około 200 ma juz nalatane co wy na to miał ktoś może podobny problem bardzo mnie to drażni a mechanicy rozkładają ręce 

Opublikowano

Miałem podobne objawy i wyleczyłam autko. Sprawdź czy błota w drogach nie nazbierałeś. U mnie czyszczenie felg pomogło 100%. Jeszcze można sprawdzić wyrażenie ale u mnie po wyskrobaniu samego błota było Oki.

Opublikowano
Miałem podobne objawy i wyleczyłam autko. Sprawdź czy błota w kołach nie nazbierałeś. U mnie czyszczenie felg pomogło 100%. Jeszcze można sprawdzić wyważenie ale u mnie po wyskrobaniu samego błota było Oki.

Opublikowano
  • Autor

U mnie to odpada na letnich to samo nawet gorzej w lato mam 19 cali w zime 16 na obu kompletach jest wibracja 

Opublikowano

Jeżeli przegina Oki to może być półoś krzywą i wtedy też będzie bić. A nie grzeją ci się hamulce?

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem że od pół osi może to być ale tak nagle by sie uszkodziła gumy całe wydaje się ok nigdzie nie udezyłem itp Hamulce nie grzeją się wszystko w normie boje się że to może być coś od sprzegła 

Edytowane przez dominikbp

Opublikowano

Ja mam ten sam problem i to tez w BEX-ie Quattro powstaja drgania/wibracje ale tylko pod obciążeniem na początek sprawdziłem czy niema luzów na wale ale nic tam nie widze luzów niema a podpora wału tez wyglada ok na dniach jade zobaczyć czy felgi nie sa krzywe i czy czasem od krzywych felg nie wpada w drgnia jak nie felgi to bede szukac dalej

Opublikowano
  • Autor

Jeśli znajdziesz przyczynę daj znać 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Post stary, ale zdecydowałem się dopisać. 

Opisane wibracje mogą występować od zużytych przegubów WEWNĘTRZNYCH, nie wyczujesz luzu na podnośniku. Po prostu przebieg i obciążenia robią swoje. 

(Teza potwierdzona przy naprawie policyjnej Insignii w ASO)