Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Prośba o opinię na temat alufelg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuję zakup felg aluminiowych do swojej Audi aby poprawić jej wygląd. Mam pewną zagwozdkę, a mianowicie zastanawiam się, czy wypada zakładać ori fele, ale np. z Mercedesa. Czy logo innej marki nie będzie się gryzło z wizerunkiem Audi? czy lepiej szukać tylko i wyłącznie ori Audi?

Opublikowano

Chcesz poprawić wygląd Audi wstawiając alufele z Merca? ;) Żartujesz? 

Opublikowano

Witam, a dlaczego akurat oryginalne? Ja kupiłem używane aluminiowe felgi niemieckiej firmy RC w niedużej cenie. Coś takiego - 2.JPG

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, golfagn napisał:

Chcesz poprawić wygląd Audi wstawiając alufele z Merca? ;) Żartujesz? 

Widywałem takie egzemplarze, dlatego pytam innych o zdanie :)

Opublikowano
  • Autor
49 minut temu, Maniek_0904 napisał:

Witam, a dlaczego akurat oryginalne? Ja kupiłem używane aluminiowe felgi niemieckiej firmy RC w niedużej cenie. Coś takiego - 2.JPG

Dopiero zaczynam swoją przygodę z motoryzacją i nie wiem za bardzo jakie firmy produkują dobre felgi. Dlatego skłaniam się ku ori, ponieważ w tym przypadku nie będzie wątpliwości co do jakości. A mógłbyś napisać właśnie jakich firm warto szukać? Twoje wyglądają super :)

Opublikowano

Nie widzi mi się taka kombinacja.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Bastech napisał:

Nie widzi mi się taka kombinacja.

Dzięki, właśnie takich odpowiedzi oczekuję. Głosów na tak lub nie. Są na tym forum osoby z niewątpliwie większym doświadczeniem ode mnie, a kto pyta nie błądzi :) 

Opublikowano

Ogólnie napewno oryginalne są najpewniejsze. Jest mnóstwo firm produkujących felgi. Trzeba poprostu patrzeć na pochodzenie producenta - nie założyłbym bym chińczyków. Brat miał i gięły się oraz pękały.

Opublikowano

Komplet Audi 16 w ładnym stanie z dekielkami i wysyłką kupiłem za 400zl. Tu nawet nie ma o czym gadać :)

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Maniek_0904 napisał:

Ogólnie napewno oryginalne są najpewniejsze. Jest mnóstwo firm produkujących felgi. Trzeba poprostu patrzeć na pochodzenie producenta - nie założyłbym bym chińczyków. Brat miał i gięły się oraz pękały.

Wiadomo, wszystko co chińskie należy omijać z daleka :)

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, golfagn napisał:

Komplet Audi 16 w ładnym stanie z dekielkami i wysyłką kupiłem za 400zl. Tu nawet nie ma o czym gadać :)

No właśnie ja trochę obawiam się kupowania felg z przesyłką, bo teoretycznie można trafić na jakieś prostowane, które będą później bić. Ale to chyba trzeba mieć dużego pecha albo trafić na nieuczciwego sprzedawcę :)

Opublikowano

ja zeszlego sezonu kupilem komplet alufelg orginalnych audi a okazalo sie ze ze jedna byla krzywa przez co trzeba bylo ja prostowac a nawet podczas jazdy slychac lekkie bicie,  najlepiej kupowac z jakiegos zaufanego  zrodla, czasami nawet aledrogo do takich nei nalezy 

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, akro023 napisał:

ja zeszlego sezonu kupilem komplet alufelg orginalnych audi a okazalo sie ze ze jedna byla krzywa przez co trzeba bylo ja prostowac a nawet podczas jazdy slychac lekkie bicie,  najlepiej kupowac z jakiegos zaufanego  zrodla, czasami nawet aledrogo do takich nei nalezy 

Rozumiem, dzięki za radę. Dlatego będę szukał felg gdzieś na miejscu, aby najpierw sprawdzić je na wyważarce. 

Opublikowano
  • Autor

Panowie, a czy w przypadku oryginalnych felg Audi o rozmiarze 6Jx15 ET45 śruby z felg stalowych pasują do aluminiowych czy trzeba kupić inne?

Opublikowano

Pasuja

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka