Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zacząć ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam a6 z sinikiem 1.8 150 koni z 2002 roku z przebiegiem 250k km. Wydaje mi się troszkę słaba już :P  chciałbym podnieść moc do 180 koni. I teraz pytanie do Was forumowicze jak się do tego zabrać/jak zacząć zwiększanie mocy. Czy zabrać się za wymianę i naprawę podzespołów najpierw np: filtry, świece, hamulce, sprawdzić uszczelnienia, zrobić rozrząd i następnie jak wszystko wyjdzie "mechanicznie" dobrze to zrobić czipa w jakiejś firmie z hamownią??  Nie wiem jak ugryźć temat żeby po zmianie auto nie zaczęło się rozsypywać. Oglądam, czytam forum i yt, tam polecają najpierw np zmianę hamulców, amortyzatorów na twardsze, poprawę układu chłodzenia, zmianę przewodów hamulcowych... Sporo mogę zrobić sam, posiadam dobrze wyposażony warsztat oraz kanał :-) Proszę o jakieś wskazówki lub opis jak u Was wyglądały zmiany.  ;-) 

Opublikowano

Bez przesady z tymi przewodami,hamulcami,amorami:)

To tylko 180KM a nie 230+

Najlepiej pojedź na hamownie zrób logi i zobaczysz w jakiej kondycji jest silnik.

Dobry tuner powie Ci co masz poprawić żeby program był skuteczny:hi:

Opublikowano

Dokładnie. Bez przesady. Jak masz vaga zrob komplet logów i wrzuć na forum. Chłopaki doradzą co nie domaga. Jeśli mechanika ok to wtedy wirusa mu. Reszta podzespołów to jak grubsza rzeźba. 

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie mam "vaga"... ALE chętnie bym zakupił urządzenie czy program do własnej, domowej diagnostyki. Czy mógłbym prosić o linka lub jakieś wskazówki gdzie mógłbym to zakupić no i jakie to ma być żeby pasowało do wersji auta :-)

Opublikowano

Wystarczy poszukać na forum w dziale DIAGNOSTYKA. Wszystko najlepiej na tacy podać...

Opublikowano
Godzinę temu, Murat88 napisał:

No niestety nie mam "vaga"... ALE chętnie bym zakupił urządzenie czy program do własnej, domowej diagnostyki. Czy mógłbym prosić o linka lub jakieś wskazówki gdzie mógłbym to zakupić no i jakie to ma być żeby pasowało do wersji auta :-)

Masz kolego:)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5408960276

Opublikowano
10 minut temu, Galetto napisał:

Naprzykład?

Gdzie się podziewasz,dawno Ciebie nie widziałem:)

Opublikowano

Np. Zgranie/Wgranie eeprom lub flash z ME 7.5.

Tu gdzie zawsze. :D

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za linki, zakupiłem ten droższy kabel. Jak rozumiem będę mógł sobie sam dzięki temu kasować błędy w komputerze także?

Opublikowano

Kasować,kodowac,itp

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Podpowie ktoś których grup zrobić logi (statyczne i dynamiczne) aby ocenić stan silnika?