Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A8 pani premier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wpierw wiadomość dla admina (wiem - to nie na temat), ale ciekawość mnie zżera, jak odczytali prędkość z jaką poruszało się Audi? Przecież standardowo nie ma rejestratora parametrów jazdy? No chyba, że przy najechaniu na krawężnik łapnął błędy i z zamrożonej ramki? Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Ponoć to kosztowało 2.5 bańki, nie 250 tys, więc mogło mieć niezależny system, jak chociażby prosty gps. Karetki takie coś mają w standardzie od lat. Ale oczywiście dobra zmiana musiała zrobić otoczkę że czarna skrzynka", "katastrofa", "zamach" itp. Chociaż tyle że wrak Antkowi tym razem został.

Opublikowano

a nie jest tak że w momencie zapisania crash data zapisywane są gdzieś w sterowniku airbagów podstawowe parametry jak przeciążenia w momencie uderzenia itp? może też ostatnio znana prędkość?

ja bym obstawiał na coś w tym stylu, a nie koniecznie na jakiś dodatkowy rejestrator.

Opublikowano
4 godziny temu, pomidor_pd napisał:

Przecież standardowo nie ma rejestratora parametrów jazdy?

Sam sobie chyba odpowiedziałeś :) "Standardowo" nie ma, ale na pewno mieli coś zamontowane. Tym bardziej, że była mowa o danych dotyczących prędkości, które zostały nadpisane w czasie kolejnych wyjazdów.

Zresztą tutaj nie ma jakiejś wielkiej filozofii - głupie kamerki z GPS za 300 zł zapisują informacje na temat prędkości auta. Poza tym dla mnie logiczne jest, że limuzyna z VIP-em na pokładzie pozwala na śledzenie swojej pozycji osobom zarządzającym przejazdem kolumny.

Opublikowano

a mi się wydaje, że nigdy się nikt tego nie dowie ;)