Damian320d Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Witam, od pewnego czasu moje autko wydaje charakterystyczne cykanie "cyk cyk cyk cyk cyk cyk" wymiana oleju nic nie dała. Może ktoś miał podobny problem? B7 BPW 103 kw 2007 rok . Auto nie dymi, ma moc, spod korka wlewu oleju tez nie ma dymu, tylko krople oleju tutaj filmik . dodam ze cykanie po przebutowaniu ustępuje (czasami) Edytowane 15 Marca 2017 przez Damian320d
ecobuda Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Postaraj się szybko to zdiagnozowano. Silniki bpw latają na rozrzedzanym oleju od dpf. Druga sprawa to pompa oleju z wałkami czasami nie domaga. U mnie skończył się imbus w pompie i silnik padł. Przez chwilę było głośne cykanie a potem stukanie. Obruciło panewki. Nie zwlekam. Jak najszybciej na warsztat. Może być też wałek wytarty.
Damian320d Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, ecobuda napisał: Postaraj się szybko to zdiagnozowano. Silniki bpw latają na rozrzedzanym oleju od dpf. Druga sprawa to pompa oleju z wałkami czasami nie domaga. U mnie skończył się imbus w pompie i silnik padł. Przez chwilę było głośne cykanie a potem stukanie. Obruciło panewki. Nie zwlekam. Jak najszybciej na warsztat. Może być też wałek wytarty. aż tak może być zle? ojoj postaram się jak najszybciej pojechać na warsztat Edytowane 15 Marca 2017 przez Damian320d
Rekomendowane odpowiedzi