Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Navi android 5.1.1 zapytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie odnośnie radia na androidzie, jak auto włączone to radio cały czas działa. Gdy zaś wyłącze samochód po chwili czasu radio się wyłącza tak jakby wchodziło w stan uśpienia bo gdy otworze drzwi lub zamknę od razu się wzbudza. Dopiero co je podłączyłem i obeznaję się z nim. Wchodzę w menu ustawienia i nawet nie przejrze wszystkich ustawiń a tu już się wyłącza. Prosiłbym aby ktoś napisał jak zrobić aby radio się nie wyłączało :) 

Opublikowano

U mnie jak wyjmę kluczyk to radio wyłącza się po chwili (ten czas można zmienić w ustawieniach) na dobre. Żeby grało kluczyk musi być na pierwszej pozycji. Nie mam jak u ciebie po otwarciu drzwi. Szukaj problemu na przewodach.

Opublikowano

Kolego chyba wiem o co Ci chodzi... zrobiłem tak- włączyłem stacyjkę zapaliły się zegary i zaraz przekręciłem do tyłu aby tylko zegary zgasły i odziwo radio grało, i w ustawieniach znalazłem coś takiego jak "shutdown (coś tam) when ACC OFF dałem na 10 min i sie wyłączyło po 10 min (tak mi się wydaje patrzyłem za zegarek) później dałem na 1 godz i radio grało nieprzerwanie przez jakieś 13 min i później wyłączyłem ręcznie. Jutro będę miał więcej czasu na sprawdzenie czy akurat te przestawienie coś pomogło. Dodam, że cały czas pali się podświetlenie awaryjek nad radiem ma to jakieś znaczenie? albo jakiś wpływ na gre radia? bo wcześniej gdzies po 2 minutach gasło podświetlenie i radio się wyłączało tak jakby MCE sie usypiało, zrobiłem co kolwiek (otwarcie drzwi, zapalenie postojówek itp) moduł się wzbudzał i radio się włączało.