Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotoradary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawa stronka :wink: na pewno sie przyda

Opublikowano

no jeszcze by sie przydało które działają a które tylko stoją i straszą :):evil:

Opublikowano
no jeszcze by sie przydało które działają a które tylko stoją i straszą :):evil:

No przeciez masz na stronce legende :lol: ...tam jest napisane wyraznie ''ATRAPY''

Opublikowano

jest tego trochę :evil:

Opublikowano

ten w Koniku Nowym mnie niepokoi, kilka razy tam jechałem troszkę szybciej

Mam pytanko: Jeżeli ograniczenie jest np. do 50 km/h to już przy 51 robi zdjęcie? Czy np. dopiero przy "dużym" przekroczeniu np 81 km/h (wydaje mi sie to drugie bo tak to policja tylko i wyłącznie by zdjęcia oglądała.....) Jak ze zdjęciami w nocy?

Opublikowano
Jeżeli ograniczenie jest np. do 50 km/h to już przy 51 robi zdjęcie? Czy np. dopiero przy "dużym" przekroczeniu np 81 km/h (wydaje mi sie to drugie bo tak to policja tylko i wyłącznie by zdjęcia oglądała.....)

one z reguły są ustawione na dużo większą predkość niż ograniczenie, także jak masz 55 to według mnie nie ma szans, żeby poszła fota. 81km/h juz może być problem.

Opublikowano

tak mi się wydawało, bo wtedy policja dostawałaby z milion zdjęć na godzinę z całej Polski....

Opublikowano
one z reguły są ustawione na dużo większą predkość niż ograniczenie, także jak masz 55 to według mnie nie ma szans, żeby poszła fota. 81km/h juz może być problem.

dokladnie tak jest

Opublikowano

bo w Koniku zdarzyło się kilka razy że jechałem... hmmmmm 90-110, ale tam jest chyba poza terenem zabudowanym....... a po jakim czasie ewentualnie przychodzą zdjęcia ?

Opublikowano

roznie do miesiaca z reguly

Opublikowano

Po miesiącu to juz nie bo jest to przedawnienie (30dni maja na to), bo w pewnym momencie było tak ze wogóle mieli z tego zrezygnować na rzecz video rejestratorów ze względu na długość procedur te właśnie 30 dni. Z tego co wiem od miejscowych policjantów to w terenie zabudowanym ustawiają 71km/h, bo nie chce im sie przełączać w nocy(23-5 60km/h) a zawsze dają jakieś tam widełki :).

Opublikowano

W Polsce moze i tak ustawiaja ale uwazajcie w Niemczech bo takich widelek nie ma. Kiedys na 50km/h jechalem 60-65km/h i zrobilo mi fotke. Bylo to okolo 1,5 roku temu ale do dzis nie przyszlo zadne zdjecie ani powiadomienie. Z tego co rozmawialem ze znajomym Niemcem to Polska nie ma podpisanej przemiotowej umowy z Niemcami. Poza tym jezeli przekroczenie predkosci nie jest wieksze niz 30km/h (wysokosc mandatu rzedu 50E) to nie fatyguja sie aby wysylac fotki bo koszty dochodzenia danych kierowcy i kojarzenia z numerem samochodu sa podobne do wysokosci mandatu.

Opublikowano
  • Autor
Po miesiącu to juz nie bo jest to przedawnienie (30dni maja na to), ...

Jesteś tego pewny?

Opublikowano

no to looooz :twisted:

Opublikowano
30dni maja na to

To jest okres jaki może policja wystawić mandat za fotkę jeżeli Cię zlokalizują, po tym terminie sprawą automatycznie zajmuje się sąd

no to looooz

I wtedy nie ma loooozu :evil:

Polska nie ma podpisanej przemiotowej umowy z Niemcami

A z niemcami to jest taka sprawa że jak zrobią zdjęcie to numer rej jest w kartotece i tam nie ma przedawnienia, zatrzymają to płacz i płać!

Opublikowano

Poczytajcie tu:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,15151,katn,Express%20Ilustrowany,wid,7504540,widn,Fotoradary%20bezprawne!,wiadomosc.html?ticaid=1e5b

Opublikowano
A z niemcami to jest taka sprawa że jak zrobią zdjęcie to numer rej jest w kartotece i tam nie ma przedawnienia, zatrzymają to płacz i płać!

Polskich numerow i danych kierowcy nie maja, przeciez jesli sprzedaz auto to powinni miec baaardzo czesto aktualizowana baze danych zeby wystawic mandacik i przeslac go z wezwaniem do zaplaty wlascicielowi pojazdu. Poza tym to powinni podac jakis paragraf, badz tez zaoczny wyrok sadu itp. przesylajac liscik. A jesli takie cos juz dostaniesz i nie zaplacisz to przy przekraczaniu granicy bedziesz musial siegnac do portfela bo jak nie to :bicz:

Opublikowano

z tymi fotoradarami jest roznie, powinienem dostac 2 mandaty ale nie dostalem zadnego. w wakacje smigalem z Poznania, przy fotoradarze mialem 100/50 czy 60 i nic nie przyszlo, 4 miesiace temu mnie mialem 110/70 w Kamiennej przed Blaszkami i tez nic nie dostalem (wlot do miejscowosci). moze jechalem za wolno?? :P

Opublikowano
W Polsce moze i tak ustawiaja ale uwazajcie w Niemczech bo takich widelek nie ma. Kiedys na 50km/h jechalem 60-65km/h i zrobilo mi fotke. Bylo to okolo 1,5 roku temu ale do dzis nie przyszlo zadne zdjecie ani powiadomienie. Z tego co rozmawialem ze znajomym Niemcem to Polska nie ma podpisanej przemiotowej umowy z Niemcami. Poza tym jezeli przekroczenie predkosci nie jest wieksze niz 30km/h (wysokosc mandatu rzedu 50E) to nie fatyguja sie aby wysylac fotki bo koszty dochodzenia danych kierowcy i kojarzenia z numerem samochodu sa podobne do wysokosci mandatu.

witam po niemcach jak jezdzisz na polskich balachach pstryknie ci fotke nie ma co sie bac ,helmuty nie ma jakiegos papierka z nami podpisanego fotka z rachumkiem moze lezec na granicy i wtedy mozna zabulic mi pstryklo 4 razy w tamtym roku i do dzis spokoj ale jak latalem po koelnie od siorki autem cyklo mi fote po 3 miesiacahc siora dostala i podala moje dane i przyszlo :twisted: uwazajcie w holandi tam pstryka od tylu auta