Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Podświetlany tylny znaczek (emblemat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

czy po odklejeniu starego znaczka zostaną jakieś ślady? pytam bo nowy znaczek jest mniejszy niż ten mój na klapie i chyba znajdę dla niego inne miejsce :decayed:

U mnie został ślad po staraym zanczku po oznaczeniach zresztą też. Mało widoczne - trzeba sie przyjżeć z bliska, ale wygląda to tak jakby miejsce w którym była przyklejona pianka weszło w reakcje z lakierem. Tylko miejscowo - nie wszędzie gdzie było coś przyklejone, ale moje wozidło ma już 13 lat...

A tak z ciekawości : gdzie znalazłeś dla niego miejsce??

Opublikowano

toż to keżor ....

Zgadza się :tongue4:

czy po odklejeniu starego znaczka zostaną jakieś ślady? pytam bo nowy znaczek jest mniejszy niż ten mój na klapie i chyba znajdę dla niego inne miejsce :decayed:

U mnie został ślad po staraym zanczku po oznaczeniach zresztą też. Mało widoczne - trzeba sie przyjżeć z bliska, ale wygląda to tak jakby miejsce w którym była przyklejona pianka weszło w reakcje z lakierem. Tylko miejscowo - nie wszędzie gdzie było coś przyklejone, ale moje wozidło ma już 13 lat...

To samo miałem jak ściągałem oznaczenia z klapy. Zawsze jakiś ślad zostanie :confused4:

Opublikowano
  • Autor
To samo miałem jak ściągałem oznaczenia z klapy. Zawsze jakiś ślad zostanie :confused4:

No właśnie nie zawsze... ostatnio ściągałem oznaczenia z rocznika 2002 i nawet nie trzeba było żadnego Tempo używać - zszedł klej i tyle nawet najmniejszego śladu.

Opublikowano
:audi: niezłe, niezłe, nienajgorsze :good:
Opublikowano

znaczy ślad w sensie "niewypalony słońcem lakier"? bo to to wiem, ale czy jakiś klej nie zostaje ?

Opublikowano
  • Autor
znaczy ślad w sensie "niewypalony słońcem lakier"? bo to to wiem, ale czy jakiś klej nie zostaje ?

Żaden klej nie zostaje ale bardziej wygląda to jak mikrowżer w lakierze... i tak jak pisałem wcześniej: nie u wszystkich. Myslę, że jest to zależne od wieku powłoki na samochodzie i kontaktu z klejem pianki na której przylepiony znaczek. Pewnie do zapolerowania ale ja tego nie robiłem bo albo trzeba wiedzieć albo z bardzo bliska oglądac aby to dostrzec...

Opublikowano

oki :wink4:

Opublikowano

Klej usuniesz benzyną ekstrakcyjną. To co zostaje jest w reakcji z lakierem. Jakby takie białe smugi w lakierze.

Opublikowano

Klej usuniesz benzyną ekstrakcyjną. To co zostaje jest w reakcji z lakierem. Jakby takie białe smugi w lakierze.

Dokladnie, u mnie po sciagnieciu znaczka quattro z tylnej klapy i kleju po nim (a znaczek byl tam tylko niecaly rok) zostaly takie smugi.

Jak odzyskam auto z warsztatu bede musial sie tym zajac.

d2ab6b90c2cf3bf0.jpg

A oto fotka ze spocika lubuskiego, nie wiem czyje to autko ale juz wiem jak to bedzie wygladac na moim mniej wiecej ;)

Opublikowano

Efekt konkretny :good:

Opublikowano

Żaden klej nie zostaje ale bardziej wygląda to jak mikrowżer w lakierze... i tak jak pisałem wcześniej: nie u wszystkich. Myslę, że jest to zależne od wieku powłoki na samochodzie i kontaktu z klejem pianki na której przylepiony znaczek. Pewnie do zapolerowania ale ja tego nie robiłem bo albo trzeba wiedzieć albo z bardzo bliska oglądac aby to dostrzec...

Dzisiaj zdjąłem znaczek, żeby założyć ten świecący i u mnie były te wżery, ale po naklejeniu byłyby widoczne (świecący jest mniejszy od oryginalnego), udałem się do lakiernika, próbował wypolerować to ale g**no to dało, będzie trzeba położyć warstewkę lakieru...

Druga sprawa to w avancie klapa jest trochę wypukła i martwi mnie czy ten znaczek jest na tyle elastyczny i ma wytrzymały klej, żeby się nie odkleił po jakimś czasie...

Dla ciekawych tak to mniej więcej wygląda, w rzeczywistości u mnie już z paru metrów się rzuca w oczy... :(

Opublikowano
  • Autor

O klej raczej bym sie nie martwił - jest wytrzymały i nie powinien w żadnym razie puścić - firma SCAPA nie robi badziewia a ta pianka jest zatwierdzona przez kilka firm motoryzacyjnych, wykorzystujących ją min. właśnie do montażu emblematów. Znaczek też jest elastyczny, tak więc spokojnie powinien dopasować się do kształtu klapy. W sedanie tylna klapa też nie jest prosta i znaczek po przyklejeniu jest tak samo lekko "wypukły" jak klapa.

Bardziej martwią mnie te ślady po starym znaczku u Ciebie... faktycznie, polerowanie pomaga w doprowadzeniu do ładu powierzchni widocznej "w kółkach" a tych śladów do końca jednak nie, tyle że u mnie było to miejscowe a nie pod całym znaczkiem i poza tym na ciemnym lakierze tak nie było tego widać.

Opublikowano

Uspokoiłeś mnie :) Nawet i dobrze, że takie ślady były bo miałem powód wkońcu żeby do lakiernika oddać samochód, żeby przy okazji zapolerował mi ryski na karoserii :> Jednak, takie coś po emblematach to tylko lakierować (50zł), samo polerowanie nic nie daje...

Powinieneś pomyśleć nad produkcją również innych marek, biznes by się na pewno opłacił :naughty:[br]Dopisany: 22 Styczeń 2009, 17:40_________________________________________________Na avancie:

z20090124578pb2.th.jpg

z20090124580ys9.th.jpg

Opublikowano

Panowie kupujcie od razu po dwa, drugi na zapas, bo za bardzo się świecą :nabijasie: i może ktoś kiedyś :drool: wyrwać :gwizdanie:

Opublikowano

A za mną chodzi taki znaczek, tylko że na przód :gwizdanie:

Opublikowano

Witam ..... pomysł dość przyjemny dla oczu ale ..... ? Czy jest to dozwolone przez nasze przepisy i akceptowane przez Panów z Policji ???? pozdro

Opublikowano

Witam ..... pomysł dość przyjemny dla oczu ale ..... ? Czy jest to dozwolone przez nasze przepisy i akceptowane przez Panów z Policji ???? pozdro

Ten temat był już poruszany. Zależy na kogo trafisz bo jak na służbistę to może się przywalić. Ktoś już miał kontrolę i pytali się tylko jak to jest zrobione bo im się podobało :tongue4:

Opublikowano

Moim zdaniem wygląda to beznadziejnie i od razu kojarzy mi się z kolesiami z gofów 2 który w piątkowy wieczór podjeżdzają swoimi "wypasionymi" gablotami, z włoskami na żelu, pod jedyną dyske we wsi...[br]Dopisany: 30 Styczeń 2009, 03:33_________________________________________________do tego by się przydała jeszcze tańcząca w rytm muzyki puszka coca-coli postawiona na tylnej szybie... :kwasny: :kwasny: :kwasny:

Opublikowano

siemian , ty masz B7 i nie jarzysz klimatu.

znaczek jest ok i niech ci którym sie podoba montują go sobie , tomi ile $$$ za to bo sie nie doczytałem chyba.???

Opublikowano

siemian, ja zauwazylem ze Ty krytykujesz wszystko co nie ORI i wszystko Ci wiocha zalatuje.

moskal, 90 zl z przesylka- "opyla się" ;)