Gość Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Cześć, co myślicie o takim nagłośnieniu do Audi A4 B5 sedan. Posiadam głośniki PowerBass s-60c 165mm, subwoofer blaupunkt gtt 1200 mk ii oraz wzmacniacz Crunch GPX1000.4. Chciałbym zapytać czy dobry pomysł aby np te 165mm montować do przednich drzwi a do tylnych drzwi dokupić kolejne 165mm ? lub np włożyć do tylnej półki 6x9 firmy HERTZ model DCX690.3 ? tyle że moja półka tylna nie ma otworów na głośniki i pewnie musiałbym wycinać. Co myślicie również o zestawie kabli http://www.mediaexpert.pl/akcesoria/zestaw-montazowy-lamex-car-audio-lxz002,id-7147?utm_source=fCAdkEcDcq&utm_medium=XML&utm_campaign=2017-03&utm_term=CAR-AUDIO&utm_content=1209831 .
enczu Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Zostawiłbym ten zestaw odseparowany co masz z przodu, z tyłu nic nie dokładał. Scena ma być z przodu. Ten zestaw kabli to szału nie robi, więcej tam osłony niż samych drutów. Lepiej zrób coś z tą "tubą" i wrzuć coś normalniejszego, blaupunkt jest kiepski. Montowałem zestaw od blaupunkta, niby coś puka ale szału nie ma.. Wrzuciłem do siebie jbla i jest niebo a ziemia, a dorwałem w tej samej cenie. Choć jestem świadom, że u mnie też nie jest na bogato, tyle że zależało mi tylko na podbiciu basu w bose, które go tłumi, a nie na rozkręcaniu imprezu pod remizą i sterczących włosach
Gość Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Zamontuję 165mm w przednich drzwiach PowerBass s-60c, ostatnio byłem w kilku sklepach i wypatrzyłem JBL GTO 1214BP i zastanawiam się nad tym Basowym głośnikiem tylko kurde boje się że mi prądu braknie... , zamówiłem już kondensator " Boss Audio CAP8 8 F "po okazyjnej cenie. Okablowanie tak jak mówisz, ostatnio trochę posiedziałem w internecie i wyczytałem że to są słabe kable, co do kabli to odłożę trochę i myślę że do miesiąca maksymalnie dwóch kupię zestaw 21mm2 Hollywood PRO-44 OFC, słyszałem i czytałem same dobre opinie. Najgorzej z tym prądem. Przednie drzwi wygłuszyłem dość dobrymi matami, oryginalne głośniki są beznadziejne, muszę je wymienić bo mnie coś trafia za każdym razem kiedy uruchamiam radio.
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Jednak całkiem inaczej zrobiłem, przód drzwi wygłuszone + obklejone specjalną pianką wygłuszającą boczki drzwi, z przodu zamontowałem głośniki pionier 13 cm w bagażniku wzmacniacz 1000 wat i głośnik basowy. Jako że sprzęt już miałem, zakupiłem tylko kable odpowiednie, cały dzień zajęło mi ogarnięcie samochodu, teraz wszystko pięknie gra. Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi