Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klima na "HI" wentylator nie na max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś odpowie mi na dręczące mnie pytanie. Jeśli podkręcę temp. na klimatroniku na HI (> 29oC) to wentylator nie wejdzie na max obroty będzie brakowało mu 3 kreseczki ? Czy to poprawne zachowanie ?

Czy przy ustawieniu "HI" wentylator powinien dmuchać na max-a ?

Może ktoś sprawdzić u siebie w B5 najlepiej '98 rok :cool1:

Pozdrawiam

Opublikowano

jesli masz ustawione na auto to kilmatronic sam bedzie dobierał sobie odpowiednia siłe nadmuchu w zaleznosci jaka panuje temperatura w srodku auta

Opublikowano

Siła nadmuchu przy temp. HI jest uzależniona od aktualnej temperatury we wnętrzu. Włącz HI jak będzie autka stało całą noc i zobacz jak wtedy reaguje

Opublikowano

zależy czy auto czy nie, jak sam ustawiasz to powinienes moc ustawic na maxa, jak tak moge

Opublikowano

Dokladnie

Manualnie mozna ustawic tem na HI a obroty wentylatora na "max"

Tak jest w Mojej B5 98 :)

Opublikowano

jesli masz ustawione na auto to kilmatronic sam bedzie dobierał sobie odpowiednia siłe nadmuchu w zaleznosci jaka panuje temperatura w srodku auta

dokładnie tak jak kolega napisał

Opublikowano

domelq, zgodnie z twoja teoria (a rowiniez i moja) jezeli jest zimny silnik dmuchawa sie nie ustawi na MAX, tylko na minimum i stopniowo, zgodnie z podnoszaca sie temp. silnika bedzie rosla siła nadmuchu, no i wszystko byłoby ok... ale teraz z tej teorii nasuwaja mi sie jeszcze 2 wnioski :blink:

1. HI na auto osiaga max 3 kreski przed koncem, albo 2. wystepuje problem z niedogrzaniem silnika, a co za tym idzie nie ma odpowiedniej temperatury, takze nie ma max kresek

chyba, ze moje 2 spostrzezenie jest szukaniem 'dziury w całym' :kox:

Opublikowano

szukaniem dziury, tak ma byc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

domelq, zgodnie z twoja teoria (a rowiniez i moja) jezeli jest zimny silnik dmuchawa sie nie ustawi na MAX, tylko na minimum i stopniowo, zgodnie z podnoszaca sie temp. silnika bedzie rosla siła nadmuchu, no i wszystko byłoby ok... ale teraz z tej teorii nasuwaja mi sie jeszcze 2 wnioski :blink:

1. HI na auto osiaga max 3 kreski przed koncem, albo 2. wystepuje problem z niedogrzaniem silnika, a co za tym idzie nie ma odpowiedniej temperatury, takze nie ma max kresek

chyba, ze moje 2 spostrzezenie jest szukaniem 'dziury w całym' :kox:

U mnie też tak jest, widocznie tak jest bo nikt nie zgłosił innego zjawiska u siebie