Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wiązka przewodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,popękały przewody w wiązce lewych,przednich drzwi (audi a4 alt,2001r).Polutowałem,ale to nie na długo,bo kabelki spróchniałe.Muszę zakupić nową wiązkę,lub dobrą na znanym portalu,tylko nie wiem,jakie ma oznaczenie-chodzi o to, żeby pasowała.A może ma ktoś namiar na producenta,lub oferenta takiej wiązki,bo ASO ma cenę z księżyca (niestety)?

Opublikowano
  • Autor

niestety,nieaktualna oferta...

Opublikowano

Tak bo ma być informacja dla ciebie jaki numer wiązki.Ta wiązka jest w pełnej opcji a z literką N na końcu w wersji podstawowej

Opublikowano
  • Autor

Ok.,dzięki,jutro rozbiorę boczek i sprawdzę tą literę na końcu.

Opublikowano
  • Autor

8E1971029B,kupiłem na znanym portalu za 100z.,ale też już pod gumą lutowane 4 te grubsze kabelki.W ASO zaśpiewano mi za tę wiązkę 560z.W tej,którą kupiłem,mam zamiar od wtyki, na długości 15,lub20cm wyciąć te,lutowane kabelki i wstawić nowe tak,by były elastyczne w miejscu zginania.Co o tym sądzicie? 

ae

Opublikowano

Skoro masz ją na wierzchu to ja bym odizolował wiążkę i wymienił wszystkie lutowane przewody.Potem zaizolujesz taśmą parcianą i będzie pewne.Decyzja co zrobisz i tak należy do ciebie

Opublikowano
  • Autor

Pomyślałem,że wystarczy zabezpieczyć część,która musi być elastyczna (ta w gumie) to jest ok.10 cm.,bo dalej,w drzwiach już kablom nic nie grozi.Jako ciekawostkę dodam,ze fachman w Niemczech (podobno) polutował 4 grube kabelki w miejscu ich przerwania,zaizolował dość grubo taśmą parcianą,co było dość sztywne w miejscu,gdzie kable mają być najbardziej elastyczne.Ja zamierzam zastosować taką specjalną koszulkę,która po zgrzaniu jest elastyczna i to powinno wystarczyć.

Opublikowano

W Niemczech są tacy sami partacze jak i nas.To że coś było robione za zachodnią granicą wcale nie oznacza dobrze wykonanej pracy oni też się mylą

Zrób tak jak piszesz i będzie ok.

Opublikowano

skoro masz całą wiązkę na stole to dlaczego chcesz lutować przewody. Lutowanie jest niedopuszczalną przez grupę vw formą naprawy. Jaki problem kupić przewód na metry i kilka pinów i zrobić raz a dobrze? Piszesz że Niemiec partacz, a chcesz robić druciarstwo tego samego gatunku.

Opublikowano

Wy tak na serio z ta wiązką kabla czy se jaja robicie? Serio macie problem ze ho ho

Opublikowano

Mając wiązkę na stole, to też kupiłbym piny i osadził nowe przewody. Spokój na lata.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dnia 4.04.2017 o 21:31, MaTeo85 napisał:

skoro masz całą wiązkę na stole to dlaczego chcesz lutować przewody. Lutowanie jest niedopuszczalną przez grupę vw formą naprawy. Jaki problem kupić przewód na metry i kilka pinów i zrobić raz a dobrze? Piszesz że Niemiec partacz, a chcesz robić druciarstwo tego samego gatunku.

Zrobiłem tak, jak napisałeś,z tym,że połączyłem kabelki 30 cm od wtyki głównej,wiązka wymieniona i jest ok.

Opublikowano

A wiesz może jakie te piny są bo chyba 3 rodzaje i przekrój przewodów. Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor
Dnia 26.04.2017 o 12:20, enrike2 napisał:

A wiesz może jakie te piny są bo chyba 3 rodzaje i przekrój przewodów. Pozdrawiam 

2szt.: 000 979 227EA/4,8mm2, 2szt: 000 979 021E/2,8mm2, 4szt: 000 979 009E/0,63mm2. To jest ori, bo te nr. podali mi, w drodze

uprzejmości w ASO. Są do kupienia na znanym portalu.pozdrawiam--ak

aso

eE

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, hanko napisał:

2szt.: 000 979 227EA/4,8mm2, 2szt: 000 979 021E/2,8mm2, 4szt: 000 979 009E/0,63mm2. To jest ori, bo te nr. podali mi, w drodze

uprzejmości w ASO. Są do kupienia na znanym portalu.pozdrawiam--ak

ps. ja montowałem kabelki 2x2,5mm2,  2x1,5mm2, 4x 05mm2.

9 minut temu, hanko napisał:

aso

eE