Siatek33 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam serdecznie posiadam audi a4 b6 2,0 benzyna gaz i właśnie zostało podłączone pod kompa gdzie sie miałem auto zaczęło gisiowan jak i na benzynę jak i na gazie widać skoki obrotów na zegarze auto jest zamulone i zachowuje się jak by samo dodawolo na sekundę gazu błędy jakir mi wyskoczyła to podaje nr 17763 obwód zapłonu cykl 1,3i 2 oraz usterką o kodzie 16688 wypadniecie zapłonu 16688 spalanie cylinder 4 nie znam sie ale obawiam sie ze chuba lepiej bedzie jak pozegnam sie z moja audi prosze o pomoc i jakas rade
Tom A4 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 najprawdopodobniej pada lub padła cewka na 4 tym cylindrze błąd 16688 to błąd wygenerowany przez błąd 17763. Czyli tzw błąd generuje błąd. Zamień cewki miejscami np 4 i 1 i sprawdź błędy jeżeli będzie błąd cylindra 1 padła cewka, jeśli nie to trzeba szukać przyczyny na 4 tym cylindrze. np brak kompresji lub problem z ciśnieniem paliwa , wtryskiwacz ale na początek zamiana cewek miejscami.
Rekomendowane odpowiedzi