cze-sit Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam, mam problem z wyjącą skrzynią a raczej mechanizmem różnicowym. Po swiętach planuję wyjęcie skrzyni. Stąd moja prośba do znawców tematu jak się za to zabrać po kolei, może są jakieś niuanse aby praca była przyjemniejsza i człowiek się nie potrzebnie narobił. Ogólnie to mam orientację,ale są też niejasnośći jak rozłączyć sprzęgło i lewarek, czy przy wyciąganiu potrzeba podlewarować silnik z przodu. Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam. PS Zdrowych i pogodnych świąt.
Arti_P Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam a tak z ciekawości będziesz wymieniał na inną czy będziesz ją regenerował ?
cze-sit Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam. Podejrzewam, że się skończy na wymianie łożyska stożkowego w mech. różnicowym. Reszta skrzyni jest OK więc wymiana mija się z celem.
Arti_P Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 U siebie właśnie mam podobny problem, też sobie wyje i jeszcze jest luz na prawej półosi jak ogarniesz temat daj znać co z tego wyszło
cze-sit Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam. Już po naprawie i jest błoga cisza bez żadnego buczenia. Zaprosiłem zięcia do pomocy i co się okazało, okazało się, że to łożysko wyje ale w KOLE. Wcześniej byłem u mechanika na podnośniku i ON stwierdził stanowczo- skrzynia do naprawy. Drugi mechanik z innego warsztatu wykonał jazdę próbną i potwierdził diagnozę. Piszę to, aby przestrzec wszystkich przed nadmiernym zaufaniem do tego co mówią mechanicy. Temat z wyjęciem skrzyni z auta pozostaje nadal otwarty, może się komuś przyda. Zachęcam do wpisywania swoich uwag i spostrzeżeń. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi