Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie kierunków USA pod ORI przycisk halogenów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, tak jak w temacie, chciałbym wyrezać sobie postoje w kierunkowskazach. Żarówki dwuwłoknowe już mam. Teraz pytanie, jak zrobić, aby wyłączać je dodatkowym przyciskiem od halogenow np?

Chodzi mi o to, ze dokupiłem sobie przyciski ori, i umiejscowie je po lewej stronie kierwonicy, i teraz jak ma wyglądać schemat takiego podłączenia, zeby dwie lampy (dwa postoje) gasły i zapalały się po nacisnięciu włącznika? Czytałem o podłaczeniu przez przekaźnik 397, ale malo info jest na ten temat, a ze mnie d*pa z elektryki jest. ;d 

Opublikowano

Możesz podłączyć to przez tzw. przekaźnik bistabilny. Klik i włączysz, klik i wyłączysz. Ja Tak mam podłączoną podgrzewaną kierownicę.
Na allegro kosztuje jakieś 30-40 zł

Opublikowano

Jak chcesz zrobić to tanim kosztem to kup włącznik ogrzewania szyby z przedlifta. Odpowiednio go przerobisz i też będzie działał, w zależności od kondensatora jaki będzie zastosowany od kilku do kilkudziesięciu minut. Jak nie chcesz kombinować to kupuj przekaźnik bistabilny.

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem ten przekaźnik bistabilny 4wsp na 12v. Z tym sprawa jest już w miarę prosta. Lepiej plus po zapłonie brać niż z postojówek nie? A co do diód w przycisku, podświetlenie emblematu wezmę sobie z innych przycisków, a diodę sygnalizującą właczenie gdzie podpiąć? 

Opublikowano

na wyjście przekaźnika podłącz :)

Opublikowano

Przecież postojowe w kierunkach to raptem 10W  a do tego przekaźnik nie musi wcale być . Wystarczy sam wyłącznik.

Opublikowano

ale kolega chce to włączać przyciskiem od halogenów - nie jest on on/off tylko przycisk impulsowy.

Opublikowano

A to tak . Trzeba przez przekaźnik. Sorry mój błąd. 

Opublikowano
  • Autor

Czyli tak jak myslalem! Dzięki! :D