Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Amerykańskie kodowanie i miganie światła stopu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam bixenony i jeździłem prawie rok z amerykańskim kodowaniem reflektorów - żarzące kierunkowskazy przednie i (mało kto o tym pisze) także migające światła stopu - pojechałem na przegląd na SKP i oczywiście na dwóch stacjach ta sama gadka "panie, jeszcze te kierunkowskazy z przodu to bym panu przepuścił, ale migająca lampa stopu nie przejdzie".

No i teraz pytanie do Was, da się zmienić działanie w trybie "amerykańskim", żeby nie migały wraz z kierunkami światła stopu (ten z której strony włączony w danym momencie jest kierunkowskaz) ?

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc migajacy stop? Mam ustawione us kodowanie i w avancie kod na sedan i nie zauważyłem migania stopu.

Zakoduj sedana I zobaczysz. Powinno być Oki

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, karol1981 napisał:

Co masz na myśli pisząc migajacy stop? Mam ustawione us kodowanie i w avancie kod na sedan i nie zauważyłem migania stopu.

Zakoduj sedana I zobaczysz. Powinno być Oki

Kiedy włączam np. prawy kierunkowskaz to w tylnej lampie zapala się nie tylko prawa żarówka kierunkowskazu, ale także żarówka prawego światła stopu - w kombi to żarówka 21/5W (21/4W?) znajdująca się w sekcji nad kierunkowskazem (jest tam pozycyjna i stop). A więc kiedy hamujesz i włączysz np. prawy kierunek to lewy stop świeci, centralne światło stop świeci, miga prawy żółty kierunek i właśnie miga nieszczęsny prawy stop.

Czyli działa tak jak w wielu amerykańskich autach które nie mają osobnego kierunkowskazu, a zaczyna migać właśnie ten stop w który sygnalizujesz zamiar skrętu.

Ps. Opcji kodowania Sedan USA nie próbowałem...

Ps2. Jeżeli nie hamujesz i włączysz np. prawy kierunek to miga prawy żółty kierunek i także miga prawy stop.

Ps3. Nie, to nie jest brak masy w tylnych lampach ;)

Edytowane przez countryFan
Opublikowano

Zmień kodowanie na sedana i będzie po problemie ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka