Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blokada skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co sądzicie o zabezpieczeniu samochodu blokadą skrzyni biegów na stałe? Facet u mnie w mieście chce za to 900zł z montażem. W komplecie są trzy kluczyki, gwarancja. Podobno jest to jedyne słuszne zabezpieczenie, bo wszystkie inne (metody elektryczne) są do obejścia. A przy zrywaniu takiej blokady skrzyni biegów trzeba wejść pod podwozie i kilka godzin się pobawić co znacznie utrudnia dla złodzieja robotę. 

Opublikowano

Moja mama miala Golfa 4 od nowosci i z tym zabezpieczeniem zrobiła 250tysiecy przez lat 10. 2 razy probowali sie dobrac ale poddali sie po wejsciu do srodka wiec chyba działa ;) 

Opublikowano

Z mojego doswiadczenia zabezpieczenie jest nic nie warte. Fakt, ze blokada jest wykonana z solidnego materialu, jednak w moim przypadku dwukrotnie przecięto lewarek od skrzyni biegow pod zabezpieczeniem i wten sposób blokada niespełnila swojego zadania.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

ale to nie jest blokada na lewarek skrzyni biegów tylko tą blokadę zakłada się pod podwozie samochodu (tam gdzie skrzynia) i gdy zapniemy wsteczny przebieg, przekręcimy kluczyk od tej blokady to skrzynia jest zablokowana 

Edytowane przez Osta

Opublikowano

Chodzi Ci o blokadę "gear locks"?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności, ale każde na pewno trochę utrudnia życie złodziejom i wydłuża czas kradzieży, co może mieć znaczenie.

Opublikowano

Szczerze mówiąc jest to dosyć dobre zabezpieczenie głównie przed kradzieżą auta i jeżeli trzymasz samochód pod blokiem to moim zdaniem warto się nad tym zastanowić, jeśli natomiast garażujesz auto na co dzień, to wg mnie raczej nie ma sensu. 

Opublikowano
  • Autor

Weekendowo stoi pod chmurką (dwie doby) a tak to w garażu lub na podwórku (brama na kłódkę) + czasami zastawiam drugim samochodem. Chyba się nad tym zastanowię poważnie. Tylko u mnie w mieście chcą za to 900zł a sama blokada na allegro kosztuje do 400zł więc nie wiem czemu ta "robota" jest taka droga a sam raczej bym się za to nie zabierał

Opublikowano

Robota jest droga bo dostaniesz certyfikat prawidłowego montażu itd. A za to się płaci 

Opublikowano
  • Autor

No tak facet cos wspominał o certyfikacie i zapasowych kluczykach