Donpion Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, Tuż po założeniu instalacji LPG przy odpalaniu na zimnym we znaki daje się wyraźnie odczuwalny zapach spalin, jest on tym bardziej odczuwalny kiedy opuszczam szybę. W momencie przełączenia na gaz zero problemów. Co ciekawe po zakupie samochodu dobre 3 miesiące jeździłem bez instalacji gazowej i nie było takich problemów. Dodatkowo na rozgrzanym silniku często przy ponownym odpalaniu rozrusznik musi przekręcić z 4, 5 razy a nie 2 jak na zimnym. Domniemam, że układ może dostawać za bogatą mieszankę stąd łapie zdławkę. Układ wydechowy szczelny (niedawno wymieniane złącza elastyczne), LAMBDA wymieniona Założyłem instalację kompletną BRC Napiszcie proszę jak podejść do tematu aby niepotrzebnie nie generować kosztów. Z góry dzięki za odp.
pulpecik Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Dnia 29.04.2017 o 14:08, Donpion napisał: Założyłem instalację kompletną BRC Napiszcie proszę jak podejść do tematu aby niepotrzebnie nie generować kosztów. Sam założyłeś? Jeżeli nie to wracaj do szpenia i niech poprawia. Zakładam, że miał być w aucie gaz, a nie gaz kosztem działania enzyny. Edytowane 3 Maja 2017 przez pulpecik
Rekomendowane odpowiedzi