FelipeB4 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Witam . Panowie mam pewien problem z moim autkiem . Ostatnio postanowiłem zrobić logi bo dawno nie robiłem i zmieniłem tipa na kwasiaka , na 3 biegu wcisnąłem "gaz do dechy" i przy 5 tys. obrotów zaczęły dziać się jakieś cyrki, zaczęło lekko poszarpywać i obroty skakały . Odrazu zaniechałem deptania i zacząłem szukać winowajcy. Pompę paliwa sprawdzałem daje ładne ciśnienie. Nieszczelności szukałem nie znalazłem (turbo dmucha 0.5bara) . Utraty mocy też nie odczuwam. Wczoraj jechałem znowu 3 , but w podłogę , już nie szarpało ale granicy 5 tys. obrotów nie przekroczył ;/ Dodam że rano jak ją odpalę to obroty mi spadają i podnoszą się z 3 razy . VCDS brak błędów. Wrzucam logi z przepływki i sondy może ktoś z was borykał się z tym problemem ? http://vaglog.pl/log-002_009_008_tatCT.html Edytowane 18 Maja 2017 przez FelipeB4
FelipeB4 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 Pojeździłem trochę i dodatkowo wywala mi błąd 00561 - Mixture Adaptation 14-00 - Adaptation Limit (Add) Exceeded Jak rano jest chłodniej po całej nocy przy odpalaniu szarpie 3 -4 razy na jałowym. Odczuwalny spadek mocy przy obrotach 4-5 tyś . Pomoże ktoś ?
Rekomendowane odpowiedzi