osator92 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Witam, jak w temacie płyn chłodniczy cieknie mi mi po misce olejowej ale ani z góry ani z dołu nie widać skąd dokładnie wycieka... Miał ktoś z takim wyciekiem do czynienia? Nie chce rozkręcać silnika i szukać w ciemno stąd też proszę o pomoc (pacjent 2.0 ALT).
botshek Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) jak na moje oko króciec z tyłu bloku - miałem tak w 1.8T Edytowane 10 Maja 2017 przez botshek
osator92 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Opublikowano 11 Maja 2017 9 godzin temu, botshek napisał: jak na moje oko króciec z tyłu bloku - miałem tak w 1.8T Króciec odpada bo juz go wymieniłem i jest suchy. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?
BartasBDG Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Jeśli skrapla Ci się płyn chłodzący na misce olejowej , to tak jak kolega wyżej sprawdź "pompę wody" czy czasami z Niej nie puszcza, miałem tak u siebie (tylko ja mówię o 1.8T). Sorki za offtopic ale pytanie bo u mnie najprawdopodobniej mam do wymiany króciec z tyłu i pytanko jest albo ma ktoś może jakieś "fotonaprawę" albo porady jak najlepiej się do tego zabrać ? Jak tak to żeby tutaj nie zaśmiecać to można na priv?
osator92 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Opublikowano 24 Maja 2017 Sprawdzałem pompę i suchutko. Sprawa w ogóle jest dziwna bo raz potrafi wypłynąć mi pół litry na trasie w jedna stronę (200km) a z powrotem nic nie uleci... Myślałem, że to może termostat ale tam też z tego co widzę to sucho chyba że gdzieś w niewidocznym miejscu patrząc od góry puszcza.
Rekomendowane odpowiedzi