Soth Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Koledzy, powiedzcie czy to normalne - wczoraj zajrzałem pod maskę i zobaczyłem, że płyn chłodniczy w zbiorniku jest rozwarstwiony tzn.: na dole zbiornika zgromadził się gęsty płyn o mocnej barwie, natomiast na górze jest warstwa zdecydowanie jaśniejsza. Zaznaczam, że płyn był całkowicie wymieniany na zimowy około dwóch miesięcy temu. W sumie poza tym nie zauważyłem innych nieprawidłowości w pracy silnika, nie grzeje się nadmiernie ani nic.
ajax Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 A jakim plynem zalales niunie? Jestes pewien w zbiorniczku jest tylko plyn? A nie, na przyklad olej? Wsadz palucha i sprawdz Ile samochod stal przed kontrola plynu?
mirasx Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 zgadzam się z kolegą może na dnie być olej sprawdź to ,jak to jest olej to masz uszczelkę pod głowicą do wymiany ;(
Orfeusz Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Widziałem olej w zbiorniku wyrównawczym i on pływał po powierzchni - nie osiadał na dnie. Jeśli Ci to przeszkadza, to na próbę wypłukaj układ chłodzący i wymień płyn.
wojtekce Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 może zalałeś płynem nie mieszalnym z innymi
Sqarek Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Albo zalałeś takim, który wypłukał cały syf z układu i teraz zebrał się w zbiorniczku.
Rekomendowane odpowiedzi