Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zamiana skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich Kolegów

Mam pytanie przymierzam sie do wymiany skrzyni biegów i mam takie pytanie w zwiazku z tym aby wstawic do mojego Afn 1.9 tdi 110 km skrzynie biegów nie 5biegową ale 6 biegową od modelu B6 (130km ) ponieważ z nadejściem wiosny planuje podnieść moc silniczka do około 135koni.i czy taka zamiana mogła by byc a także czy skrzynia w modelu b5 i b6 (TDI) jest taka sama (wiem ze z racji mocniejszych silników w b6 przełozenia moga być inne mianowicie dłuzsze) dziekuje za pomoc pozdrawiam OOOO [br]Dopisany: 14 Styczeń 2009, 14:40_________________________________________________ np taka http://moto.allegro.pl/item522963695_skrzynia_6_biegowa_manualna_audi_a4_1_9_tdi.html

Opublikowano

Wymieniasz skrzynie biegów z przymusu czy poprostu ot tak? Jelsi wymieniasz skrzynie tylko pod te 135km to jest to nieopłacalne bo seryjna skrzynia 5biegów spokojnie wystarcza :gwizdanie: a poza tym myśle ze nie podejdzie skrzynia od b6 do silnika AFN :wink4:

Zakładaj serie i jedż na program i nie kombinuj :good:

Opublikowano
  • Autor

zmieniam bo dostała ostatnio jakies wibracje najprawdopodobniej z mechanizmu róznicowego,wczorej sprawdzałem luzy na zawieszeniu i przeguby zewnetrzne i wewnetrzne i sa ok.poczekam jeszcze az te wibracje beda wieksze aby dokładnie ustalic czy to skrzynia czy dwumas moze padł.

ale dzieki za rade

Opublikowano

Wibracje nie są od skrzyni. Zostaw ją w spokoju i szukaj przyczyny.

Opublikowano

Sprawdź ewentualnie jeszcze poduszki od silnika i od skrzyni może w nich tkwi przyczyna :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no właśnie taki ból ze poduszki są ok wczorej je sprawdzałem z kanału

a co ciekawe te wibracje sie pojawiaja jak wjezdzam szybciej w zakret nnp na 4 biegu to tak kierownica szarpie a potem chwila jest spokój i znowu to samo, bardzo dziwne sa jak dla mnie te objawy,miałem kiedyś cos takiego w golfie td i to była skrzynia,