martinger416 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Panowie mam takie pytanko ? Czy z chromowanych elementów schodzi jakaś folia czy co to sie dzieje?
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Nie ma tam foli. Chrom Ci złazi. Jak wyglądają inne metalowe elementy w środku auta? Klamki np. Też widoczne utlenianie?
martinger416 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 No właśnie tylko to na poduszce, może to po środku czyszczacym?
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Agresywny środek czyszczący. Kwaśny.
martinger416 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Muskel1 napisał: Agresywny środek czyszczący. Kwaśny. shiny garage apple dressing :/
Michu1996 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, martinger416 napisał: shiny garage apple dressing :/ Lepiej Adbl Interior Cleaner do czyszczenia wnętrza
martinger416 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 Ostatnio pozbyłem sie chińskiego radyjka które skończyło z pękniętym wyświetlaczem jak również nie działającym dotykiem w czesci ekranu. Dzięki koledze @biggmanstałem sie szczesliwym posiadaczem RNS-E z chromowanymi galeczkami. REWELKA Przy okazji chetnie skorzystam z rad kolegów którzy przesiadali sie z Concert2 lub czegoś innego na RNS-E. Sytuacja wyglada tak: Dodatkowo mam navi w zegarach i czytnik plyt navi w bagażniku. Jak przeczytałem już wczesniej na forum to właśnie do niej leci kabelek od fabryczego GPSa i potrzebuje przedłużkę kabla :/ Po radiu z androidem została mi również kamerka cofania z alli, którą również chciałbym wykorzystać. Jeśli ktoś chciałby podzielić sie wiedzą na ten temat i pomóc w montażu to chetnie wykorzystam każdy komentarz i podpowiedź.
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Jaki masz system audio? Bose czy zwykły ASS?
martinger416 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 8 minut temu, Muskel1 napisał: Jaki masz system audio? Bose czy zwykły ASS? Zwykły z subwooferem i wzmacniaczem w bagażniku.
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 https://www.audizine.com/forum/showthread.php/641544-DIY-RNS-E-retrofit-amp-double-DIN-conversion-(picture-heavy)
martinger416 Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Opublikowano 18 Listopada 2020 I tak z Concerta2 poprzez chińskie androidowskie radio doszedłem do upragnionego RNS-E. Wszystko pięknie działa, navi na oryginalnej antenie GPS również chodzi pięknie Kupiłem rowniez licznik z anglika za 3 dyszki i i szybka znów jest cala. Muszę jeszcze znaleźć mechanizm podnoszenia szyb kierowcy bo coś trzeszczy i trochę strach że zostanę z otwartą szyba. Przydałby się również przełącznik otwierania szyb x4 bo również blokadę otwierania tylnych szyb szlag trafił i pasażer z tyłu nie może się przewietrzyć. Także jakby ktoś coś takiego miał to priv. 1
Muskel1 Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Mechanizm podnoszenia tylko ori bo będziesz 2 x rozbierał i 2 kupował.
pety k Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 hi, i have rns-e but its not working correctly.in my audi was symphony II and now i have rns-e with quadlock adapter.but stil not working correctly.i must on off it with a button and it automatically turn of after 30min. do u have some quadlock adapter (which one from allegro) or u must put 3 cables to cluster? thanks
Muskel1 Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) What exactly is not working? What problem do you have exactly? Which quadlock adapter did you use? Edytowane 18 Listopada 2020 przez Muskel1
pety k Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 my rns-e turn off after 30min and its not start and turn off automatically with key .just by button on-off... quadlock to iso from allegro
Muskel1 Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 I suspect that it is due to the adapter. can you put in a picture of how you connected everything? With Symphony the lines can-high and can-low must already be on the radio. Did your FIS show the tracks or the radio stations with the Symphony?
Muskel1 Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Is the fan running on the RNS-E? If not then the device will switch off after 30 minutes, otherwise it will overheat.
pety k Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 i must check that fan.symphony was displaying radio on maxidot. i just byu new cable from aliexpress. maybe it works... RNS E Adapter for B6 A4/S4 Symphony II|Cables, Adapters & Sockets| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
martinger416 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Opublikowano 7 Maja 2021 Jak myślicie czy wyjęcie BNS 4.2 navi w bagażniku wiąże się z jakimiś problemami? CANy anteny albo sam nwm. Robił to już ktoś?
Muskel1 Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 15 godzin temu, martinger416 napisał: Jak myślicie czy wyjęcie BNS 4.2 navi w bagażniku wiąże się z jakimiś problemami? CANy anteny albo sam nwm. Robił to już ktoś? Bedziesz miał w sterowniku zapisany błąd komunikacji i tyle. Nic nie będzie czuć, że amputowałeś. Brak nawigacji i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi