Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi/A4/1.8T/byMartinger416

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Panowie mam takie pytanko ? Czy z chromowanych elementów schodzi jakaś folia czy co to sie dzieje? 

DSC_0054.JPG

DSC_0053.JPG

Opublikowano

Nie ma tam foli. Chrom Ci złazi. Jak wyglądają inne metalowe elementy w środku auta? Klamki np. Też widoczne utlenianie?

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tylko to na poduszce, może to po środku czyszczacym? 

Opublikowano

Agresywny środek czyszczący. Kwaśny. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Agresywny środek czyszczący. Kwaśny. 

shiny garage apple dressing :/

Opublikowano
1 godzinę temu, martinger416 napisał:

shiny garage apple dressing :/

Lepiej Adbl Interior Cleaner do czyszczenia wnętrza :eusathink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio pozbyłem sie chińskiego radyjka które skończyło z pękniętym wyświetlaczem jak również nie działającym dotykiem w czesci ekranu. Dzięki koledze @biggmanstałem sie szczesliwym posiadaczem RNS-E z chromowanymi galeczkami. REWELKA :wub:DSC_0060.JPGPrzy okazji chetnie skorzystam z rad kolegów którzy przesiadali sie z Concert2 lub czegoś innego na RNS-E.

Sytuacja wyglada tak:DSC_0058.JPG

Dodatkowo mam navi w zegarach i czytnik plyt navi w bagażniku. Jak przeczytałem już wczesniej na forum to właśnie do niej leci kabelek od fabryczego GPSa i potrzebuje przedłużkę kabla :/ Po radiu z androidem została mi również kamerka cofania z alli, którą również chciałbym wykorzystać. Jeśli ktoś chciałby podzielić sie wiedzą na ten temat i pomóc w montażu to chetnie wykorzystam każdy komentarz i podpowiedź. 

Opublikowano

Jaki masz system audio? Bose czy zwykły ASS?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Muskel1 napisał:

Jaki masz system audio? Bose czy zwykły ASS?

Zwykły z subwooferem i wzmacniaczem w bagażniku. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

I tak z Concerta2 poprzez chińskie androidowskie radio doszedłem do upragnionego RNS-E. :wub:Wszystko pięknie działa, navi na oryginalnej antenie GPS również chodzi pięknieDSC_0003.JPG

Kupiłem rowniez licznik z anglika za 3 dyszki i i szybka znów jest cala.DSC_0004.JPG

Muszę jeszcze znaleźć mechanizm podnoszenia szyb kierowcy bo coś trzeszczy i trochę strach że zostanę z otwartą szyba. Przydałby się również przełącznik otwierania szyb x4 bo również blokadę otwierania tylnych szyb szlag trafił i pasażer z tyłu nie może się przewietrzyć. 

Także jakby ktoś coś takiego miał to priv.

Opublikowano

Mechanizm podnoszenia tylko ori bo będziesz 2 x rozbierał i 2 kupował. 

Opublikowano

hi, i have rns-e but its not working correctly.in my audi was symphony II and now i have rns-e with quadlock adapter.but stil not working correctly.i must on off it with a button and it automatically turn of after 30min. do u have some quadlock adapter (which one from allegro) or u must put 3 cables to cluster?

thanks

Opublikowano

What exactly is not working? What problem do you have exactly?

Which quadlock  adapter did you use?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

my rns-e turn off after 30min and its not start and turn off automatically with key .just by button on-off...

quadlock to iso from allegro 

Opublikowano

I suspect that it is due to the adapter. can you put in a picture of how you connected everything? With Symphony the lines can-high and can-low must already be on the radio. Did your FIS show the tracks or the radio stations with the Symphony?

Opublikowano

Is the fan running on the RNS-E? If not then the device will switch off after 30 minutes, otherwise it will overheat.

Opublikowano

i must check that fan.symphony was displaying radio on maxidot. i just byu new cable from aliexpress.

maybe it works...

WWW.ALIEXPRESS.COM

Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Jak myślicie czy wyjęcie BNS 4.2 navi w bagażniku wiąże się z jakimiś problemami? CANy anteny albo sam nwm. Robił to już ktoś?

Opublikowano
15 godzin temu, martinger416 napisał:

Jak myślicie czy wyjęcie BNS 4.2 navi w bagażniku wiąże się z jakimiś problemami? CANy anteny albo sam nwm. Robił to już ktoś?

Bedziesz miał w sterowniku zapisany błąd komunikacji i tyle. Nic nie będzie czuć, że amputowałeś. Brak nawigacji i tyle.