Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie o temperaturę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam mam taki problem. Jakis czas temu odmowil posluszenstwa czujnik temperatury. Na desce bylo 90 stopni a na vagu temp caly czas skakala i jak stalem na swiatlach to skakaly mi obroty. Teraz po wymianie tego czujnika temp na desce pokazuje max 85 stopni a na vagu mam max 81. Chlodnica jest ciepla i po 5 km juz grzeje ale nie wskazuje 90. NIe wiem czy to normalne czy przez te mrozy mam takie wskazania. [br]Dopisany: 15 Styczeń 2009, 07:10_________________________________________________Dodam jeszcze ze przy szybkiej jezdzie temp nie spada. Jedynie na postoju

Opublikowano

Termostat do wymiany.

Tylko nie kupuj jakiś wynalazków tylko albo ten z aukcji powyżej(jest ori) albo w ASO koszt ok.80 zł. Oprócz termostatu będziesz potrzebował jeszcze oring uszczelniający który trzeba osobno kupić koszt w ASO 4 zł :)

Przy wymianie trzeba spuścić płyn z układu chłodzenia wiec jak nie miałeś wymienianego to dobra okazja żeby wymienić.Do układu płyn G12+ różowy.

Opublikowano

wyglada na termostat.

ja kupuje tylko w ASO.

trzeba tez kupic koncentrat plynu chlodzacego. zlanego plynu ponownie sie juz nie uzywa.

Opublikowano
  • Autor

dzieki bardzo za rady jeszcze jedno pytanie ile L wchodzi do chlodnicy ? 1,5 litra koncentratu (3L 50:50) wystarczy ?

Opublikowano
zlanego planu ponownie sie juz nie używa.

Jak by miał np: 2 miesiące wcześniej wymieniany płyn to trochę bez sensu było by znowu nowy lać.

dzięki bardzo za rady jeszcze jedno pytanie ile L wchodzi do chłodnicy ? 1,5 litra koncentratu (3L 50:50) wystarczy ?

Do całego układu wchodzi 7,5 litra.

Ewentualnie tu też masz: http://www.allegro.pl/item520673179_plyn_chlodniczy_g12_plus_butelka_1l_oryginalny.html

Opublikowano

Pamiętajcie, że przy wymianie termostatu trzeba tez wymienić oring, a te termostaty sprzedawane na alegro nie mają go w komplecie.

Oryginalny oring pod termostat w serwisie Audi kosztuje 4,80 złociszy.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Pamiętajcie, że przy wymianie termostatu trzeba tez wymienić oring, a te termostaty sprzedawane na alegro nie mają go w komplecie.

Pozdrawiam!

kupowanie termostatu na allegro to szalenstwo :cool1:

Opublikowano
kupowanie termostatu na allegro to szalenstwo

Może i tak,ale ja kupiłem koszt całkowity 43zł +oring 2zł i temp.89-92 i jeszcze ani razu nie spadła poniżej 89 nawet przy mrozach -17.

Pojeździmy zobaczymy jak na razie jest Ok :good:

Opublikowano

Pozdrawiam!

kupowanie termostatu na allegro to szalenstwo :cool1:

Ja kupiłem dwa lata temu oryginalny w serwisie /jakieś 100zł/ , rok było ok, a tegorocznej zimy znowu się zacina /nie domyka się a przez to często temperatura spada poniżej 80/, teraz założę ten z alegro zobaczymy?

Opublikowano

Wskazania z klimatronika auto 15 min na chodzie wskazania kanał 51 temp 90 kanał 49 temp. 75 na wskaźniku na desce w sumie tyle samo może trochę więcej temperatura stoi w miejscu nie rośnie klimatronika na grzanie na polu -4 czy jest wszystko ok. czy termostat dodam ze auto pracowało na wolnych obrotach

Opublikowano

nic z tego nie zrozumialem i stawiam ze kolejny watek pojdzie do kosza :cool1: na temat temperatury masz full roznych watkow.. super ze rozkminiles juz kody klimatronika ale do porownania temp z klimatronika i z zegarow uzywa sie tylko kanalu 49 a nie 51..

nie rośnie klimatronika na grzanie na polu -4 czy jest wszystko ok.

i co to do cholery znaczy?

Opublikowano

Wskazania z klimatronika auto 15 min na chodzie wskazania kanał 51 temp 90 kanał 49 temp. 75 na wskaźniku na desce w sumie tyle samo może trochę więcej temperatura stoi w miejscu nie rośnie klimatronika na grzanie na polu -4 czy jest wszystko ok. czy termostat dodam ze auto pracowało na wolnych obrotach

Ale bełkot :polew: