MilUl Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, kamil-vag napisał: Jest, jest ja mam nawet to w polówce, za***ista sprawa, szybko ciepełko leci, tylko na krótkich odcinkach może aku bardziej rozładowywać... no ja akurat latam narazie krótkie odcinki (10km), ale aku mam nowe także nie powinno być problemów.W jakiej polowce ? 1.4 tdi 9N ? 18 minut temu, Sentec napisał: z wylaczonym econ czyli palacą się lampką na econ czy nie?:D paląca się lampka = włączony econ (tak dwa lata latam w zime), ma być wyłączony. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez MilUl
kamil-vag Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 17 minut temu, MilUl napisał: W jakiej polowce ? 1.4 tdi 9N ? Dokładnie 9N3 czyli ten lift
MilUl Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2018 Mała zapowiedz co się szykuję : ] Wpadły dwa końcowe z 2.0 tfsi, bo było już za cicho :]
kamil-vag Opublikowano 23 Grudnia 2018 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Szukałem ostatnio takiego kolektora bez powodzenia hehe... Także graty za zdobycie
koziol992 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 końcowe z tfsi są przelotowe ? jak je wspawasz to podrzuć filmik
MilUl Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2018 W dniu 23.12.2018 o 11:46, kamil-vag napisał: Szukałem ostatnio takiego kolektora bez powodzenia hehe... Także graty za zdobycie No powiem Ci dobry miesiąc szukałem xD, silniki były, ale bez kolektorów już xD W dniu 24.12.2018 o 14:05, koziol992 napisał: końcowe z tfsi są przelotowe ? jak je wspawasz to podrzuć filmik Tak końcowe z tfsi są przelotowe. Są już na miejscu i mają się dobrze :). Dopiero od 3 biegu słychać pod obciązeniem :), własnie zrobiłem ponad 1000km także jest spoko :), zastanawiam się jak jak w benzyniakach jeździcie na przelocie w długie trasy przecież jest głośniej 2 razy niż w tdi xD. Co do filmiku to prześle w wolnej chwili :).
MilUl Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2019 Kolektor gotowy tylko czeka teraz na montaż Dzięki jeszcze raz za dobra robotę @danielstol !
kamil-vag Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Takie tuby powinny być fabrycznie montowane Każdy cylinder by miał z czego po równo ssać to już nawet w 1.8T ten kolektor jest większy niż w 1.9 TDI ?
boguc Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Ostatnio widziałem na jakiejś grupie FB gość takie przerobione sprzedawał po 400zł ?
MilUl Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Opublikowano 6 Lutego 2019 Kolektor już na swoim miejscu: Mały pakiecik:
kamil-vag Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 No faaaaajny ten kolektor Tylko jak Koj@ak mnie uświadomił, że do tych 200KM trochę zbędny zabieg to odpuściłem poszukiwania Plusy na pewno będą, sam fakt, że każdy cylinder ma z czego równo ssać...
MilUl Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Opublikowano 6 Lutego 2019 12 minut temu, kamil-vag napisał: No faaaaajny ten kolektor Tylko jak Koj@ak mnie uświadomił, że do tych 200KM trochę zbędny zabieg to odpuściłem poszukiwania Plusy na pewno będą, sam fakt, że każdy cylinder ma z czego równo ssać... Powiem Ci, że czuję dużą różnice, nie ma co porównywać do ori . Kolektor przygotowany już pod dalsze plany FIMIC, wtryski, trubo :). Po drugie o rzeczach typu EGRY jeśli ktoś by próbował to można zapomnieć, bo tam nie ma miejsca na ten szit i tak musiałem wycinać śrubę i szlifować flanszę egr od wydechowego, bo inaczej bym nie upchał :).
boguc Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Kto Ci robił ten kolektor ? EGR out, A co z klapą gaszaca? Zamierzam w marcu wrzucić gtb2056 i teraz pytanie czy od razu taki kolektor pakować czy później ?
boguc Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 7 minut temu, kamil-vag napisał: Klapa jest, widać na zdjęciu Już widzę ? poszlo PW
Rekomendowane odpowiedzi