Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8 T check engine przepływomierz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) miało być tak pięknie w wyszło jak zawsze :( 

Dziś najpierw pojawił się błąd taki trójkąt w kółeczku później zgasł a teraz świeci check :( 

Dzwoniłem do poprzedniego właściciela mówił, że tak było raz po zimnie :) ale mechanik skasował błąd podobno przepływomierza niby był do czyszczenia ale nie czyścił  . Rozebrałem przepływomierz wyczyściłem go takim środkiem do czyszczenia przepustnic osuszyłem i skręciłem wszystko. Niestety dalej błąd świeci 

Mam Interfejs Diagnostyczny taki niebieski na usb OBD2 ( kiedyś kasowałem w punto tym błędy ) 

Podłączyłem ale nie może się zalogować program to EOBD  facile . Wybieram w programie złącze z listy niby jest audi A4 b6 ale później nie loguje i się nie może połączyć .

Jakim programem mogę jeszcze zdiagnozować usterkę ? I czy po czyszczeniu przepławki błąd się sam kasuję czy musi być przez złącze ?

Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za pomoc jak narazie przejechałem 300km i już pojawił się problem :( 

Jak by ktoś mieszkał w okolicach Gliwic Katowic i w razie czego pożyczył na chwilę przeływkę założył i byłbym pewny że to.

Opublikowano

VAG-COM, VCDS, tego używa się do VAGów. Kabel KKL. Zresztą na forum masz sporo przyklejonych tematów na temat programów i kabli. Błąd jeśli stały to sam raczej nie zniknie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za odp. A może byłbyś tak uprzejmy i wkleil po prostu link np.z ale....gro jaki dokładnie kabelek sobie kupić  bo pewnie mi się przyda :) i żeby działał pod win.8.1  Może ma ktoś z okolic Śląska Vaga i mi zdiagnozuje czy czyszczenie pomogło ? Pozdrawiam 

Problem rozwiązany - niestety mam win.8.1 i nie widzi portu COM 

Podjechałem do znajomego mechanika i było 3 błędy - przepływomierz ( chyba dobrze że go wyczyściłem :) błąd wentylatora - działa jak się zagrzał to załączyło i jeszcze jakaś pierdoła )

Także dzięki za zainteresowanie tematem 

I może ktoś ma jakieś sterowniki pod win.8.1  żeby widział ten Port ? 

Edytowane przez Mariox37

Opublikowano

Pytanie zasadnicze. Czy przeplywomierz się czyści? :)
Co do interfejsu. Jest ma forum specjalny dział a w nim temat. A w nim ... itd. Poszukaj wszystko znajdziesz.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, cysiek18 napisał:

Pytanie zasadnicze. Czy przeplywomierz się czyści? :)

Różne są szkoły. Jedni mówią ze wcale, drudzy ze można ale pomoże na krotko. Ja czyscilem swój. Jeden zepsulem a drugi dzięki czyszczeniu lepiej pokazuje. 

Opublikowano
  • Autor

No u mnie narazie pomogło :) przepływkę wyjąłem ( rozkręciłem ) wyciągnąłem ze środka ten czujnik do którego wchodzi wtyczka i popsiakłem środkiem do czyszczenia przepustnic gaznika itd. samo wyschło, skręciłem i może będzie oki. Jeśli problem się powtórzy to wtedy pozostaje już zakup nowego .

Na temat interfejs poczytam :) to było tak na szybko bo chciałem jak najszybciej zrobić :) 

Opublikowano
  • Autor

I niestety chyba przeplywomierz będzie do wymiany :( dziś czasem delikatnie nie równo chodził na wolnych obrotach i po kolejnym odpalenie świeci check . Jak dobrać przepkywke po numerach ze starego ? czy po pojemności i silniku . Najlepiej pasowało by uzywka bo nowy pewnie z 400zł :(

Opublikowano

Jak nie chcesz kupywać 3 razy, kup org bosch po nr. 0280218063

Opublikowano
  • Autor

Właśnie patrzę na silnik i mam wybite AJL czy te silniki nie miały 180KM ??

Wszędzie w kwiatach i na wlepce z tyłu jest BFB 

A na silniku AJL czyli ktoś po drodze wymienił silnik ???

Przeplywka wymieniona zgodnie z nr. Narazie błędów brak :)

Wyjaśniło się :) jednak silnik BFB kosztowało mnie to 70 zł :( Sterownik silnika BFB prawdopodobnie ktoś kiedyś wymienił głowice z AJL niby to lepiej bo ma większe kanały dolotowe . I przy okazji dowiedziałem się że muszę wymienić czujnik na dole chłodnicy :( 

Edytowane przez Mariox37

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zaś problem wymieniłem dwa czujniki temp. jeden za silnikiem i jeden na dole przy chłodnicy błędy wykasowane . Później pojawił się błąd przepływki  kupiłem używkę ale jak to zawsze bywa po tygoniu zaś zaświecił błąd . kupiłem nowy przepływomierz Bosh wszysko oki ale dziś rano zaś zaświecił check :( pokazało taki błąd . Byłem u kolesia w sklepie gdzie kupiłem przepływkę skasował go i narazie jest oki ale co to może być ??? bo chyba przepływomierz ????  

błąd.jpg

Opublikowano
  • Autor

już wiem kolega Galetto mi nakreślił temat Pozwolę sobie wkleić link :