Opublikowano 11 Czerwca 20179 l Witam wszystkich miało być tak pięknie w wyszło jak zawsze Dziś najpierw pojawił się błąd taki trójkąt w kółeczku później zgasł a teraz świeci check Dzwoniłem do poprzedniego właściciela mówił, że tak było raz po zimnie ale mechanik skasował błąd podobno przepływomierza niby był do czyszczenia ale nie czyścił . Rozebrałem przepływomierz wyczyściłem go takim środkiem do czyszczenia przepustnic osuszyłem i skręciłem wszystko. Niestety dalej błąd świeci Mam Interfejs Diagnostyczny taki niebieski na usb OBD2 ( kiedyś kasowałem w punto tym błędy ) Podłączyłem ale nie może się zalogować program to EOBD facile . Wybieram w programie złącze z listy niby jest audi A4 b6 ale później nie loguje i się nie może połączyć . Jakim programem mogę jeszcze zdiagnozować usterkę ? I czy po czyszczeniu przepławki błąd się sam kasuję czy musi być przez złącze ? Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za pomoc jak narazie przejechałem 300km i już pojawił się problem Jak by ktoś mieszkał w okolicach Gliwic Katowic i w razie czego pożyczył na chwilę przeływkę założył i byłbym pewny że to.
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l VAG-COM, VCDS, tego używa się do VAGów. Kabel KKL. Zresztą na forum masz sporo przyklejonych tematów na temat programów i kabli. Błąd jeśli stały to sam raczej nie zniknie.
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l Autor Dzięki kolego za odp. A może byłbyś tak uprzejmy i wkleil po prostu link np.z ale....gro jaki dokładnie kabelek sobie kupić bo pewnie mi się przyda i żeby działał pod win.8.1 Może ma ktoś z okolic Śląska Vaga i mi zdiagnozuje czy czyszczenie pomogło ? Pozdrawiam Problem rozwiązany - niestety mam win.8.1 i nie widzi portu COM Podjechałem do znajomego mechanika i było 3 błędy - przepływomierz ( chyba dobrze że go wyczyściłem błąd wentylatora - działa jak się zagrzał to załączyło i jeszcze jakaś pierdoła ) Także dzięki za zainteresowanie tematem I może ktoś ma jakieś sterowniki pod win.8.1 żeby widział ten Port ? Edytowane 12 Czerwca 20179 l przez Mariox37
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l Pytanie zasadnicze. Czy przeplywomierz się czyści? Co do interfejsu. Jest ma forum specjalny dział a w nim temat. A w nim ... itd. Poszukaj wszystko znajdziesz. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 Czerwca 20179 l 5 godzin temu, cysiek18 napisał: Pytanie zasadnicze. Czy przeplywomierz się czyści? Różne są szkoły. Jedni mówią ze wcale, drudzy ze można ale pomoże na krotko. Ja czyscilem swój. Jeden zepsulem a drugi dzięki czyszczeniu lepiej pokazuje.
Opublikowano 13 Czerwca 20179 l Autor No u mnie narazie pomogło przepływkę wyjąłem ( rozkręciłem ) wyciągnąłem ze środka ten czujnik do którego wchodzi wtyczka i popsiakłem środkiem do czyszczenia przepustnic gaznika itd. samo wyschło, skręciłem i może będzie oki. Jeśli problem się powtórzy to wtedy pozostaje już zakup nowego . Na temat interfejs poczytam to było tak na szybko bo chciałem jak najszybciej zrobić
Opublikowano 15 Czerwca 20179 l Autor I niestety chyba przeplywomierz będzie do wymiany dziś czasem delikatnie nie równo chodził na wolnych obrotach i po kolejnym odpalenie świeci check . Jak dobrać przepkywke po numerach ze starego ? czy po pojemności i silniku . Najlepiej pasowało by uzywka bo nowy pewnie z 400zł
Opublikowano 15 Czerwca 20179 l Autor Właśnie patrzę na silnik i mam wybite AJL czy te silniki nie miały 180KM ?? Wszędzie w kwiatach i na wlepce z tyłu jest BFB A na silniku AJL czyli ktoś po drodze wymienił silnik ??? Przeplywka wymieniona zgodnie z nr. Narazie błędów brak Wyjaśniło się jednak silnik BFB kosztowało mnie to 70 zł Sterownik silnika BFB prawdopodobnie ktoś kiedyś wymienił głowice z AJL niby to lepiej bo ma większe kanały dolotowe . I przy okazji dowiedziałem się że muszę wymienić czujnik na dole chłodnicy Edytowane 28 Czerwca 20179 l przez Mariox37
Opublikowano 12 Lipca 20179 l Autor Zaś problem wymieniłem dwa czujniki temp. jeden za silnikiem i jeden na dole przy chłodnicy błędy wykasowane . Później pojawił się błąd przepływki kupiłem używkę ale jak to zawsze bywa po tygoniu zaś zaświecił błąd . kupiłem nowy przepływomierz Bosh wszysko oki ale dziś rano zaś zaświecił check pokazało taki błąd . Byłem u kolesia w sklepie gdzie kupiłem przepływkę skasował go i narazie jest oki ale co to może być ??? bo chyba przepływomierz ????
Opublikowano 12 Lipca 20179 l Autor już wiem kolega Galetto mi nakreślił temat Pozwolę sobie wkleić link :