Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co się zepsuło W klimatyzacji? Pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nowy na tym forum. Jeśli zamieściłem zły post bądź jest już podobny to bardzo przepraszam. 

Od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 z silnikiem 2.8 quattro 193km. Po zakupie auta zabrałem się za to co zawsze... czyli wymiana oleju filtrów no i napełnieniem i odgrzybieniem klimatyzacji... klimatyzacja została napełniona ok 2mcy temu i chodziła super do dnia dzisiejszego... tzn. Od kilku dni zauważyłem że nie kręci się wiatrak od klimatyzacji... kolega powiedział mi że załącza się on w jeździe... Ale spokoju mi nie dawało to że chłodnica była bardzo gorąca aż... dzisiaj jak ruszyłem autem po chwili w aucie zaczęło bardzo smierdziec tak jak by "ryba" :/ i od tego czasu klimatyzacja przestała chodzić... nawet nie słychać takiego przełączenia... jak było dotychczas... no i chłodnica teraz jest zima... co się zepsuło? Co wymienić? To że wiatrak to już wiem :/ szkoda że tak późno się domyśliłem... Ale co dalej? Bardzo proszę pomóżcie  :/ w piątek mam wyjazd nad morze z rodzina :/

Opublikowano

Udaj się na diagnozę do warsztatu od klimy. Podejrzewam że układ się rozszczelnił i czynnik uleciał w eter.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, jacek70 napisał:

Udaj się na diagnozę do warsztatu od klimy. Podejrzewam że układ się rozszczelnił i czynnik uleciał w eter.

Czyli może się udać z sama wymiana wiatraka i ponownym napełnieniem klimy?

Opublikowano

Nie. Najpierw sprawdź u fachowca szczelność.  Jak nie ma szczelności to gaz ucieknie i kasa w błoto. A jak będzie gaz w układzie i wszystko będzie sprawne to pewnie i wiatrak ruszy.

Opublikowano
  • Autor

Aha. No to zobaczymy... :/ jutro niestety jestem cały dzień w pracy :/ zostaje mi piątek... eh :/ co za pech :/ dziękuję za tak szybką odpowiedź...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak załączasz klime, wiatrak kręci sie na 1 biegu. Jesli przekroczy tam jakieś cisnienie to załącza 2 bieg. I kolega ci jakieś głupoty gada. W czasie jazdy fakt, wiatrak byłby zbędny, ale na postoju? xd panie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Karaluch8 ma rację. W trasie wentylator klimy nie pracuje (przynajmniej u mnie), dopiero za zatrzymaniu słychać i widać na woltomierzu, że startuje.