lukasz271186 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam. Zobaczyłem ubytek płynu chłodniczego problem występuje od około 2 tygodni od momentu wymiany filtra paliwa jak dolałem płyn na zimnym silniku to zaczelo kapać pod zbiorniczka po demontażu zbiorniczka zobaczyłem że jest tam miejsce na trzeci przewód obok czujnika albo na jakąś zaślepkę czy jakiś zaworek nie mam pojęcia. Wydaje mi sie że mogłem coś niechcący ręko trącić albo poprostu ma tak być i przyczyna wycieku jest jakas inna?
mszark Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Tak ma być. Tędy upuszcza korek przy zbyt wysokim ciśnieniu. Szukaj przyczyny.
lukasz271186 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Tylko ze tam jest dziura wchodzi niezadurzy śrubokręt i na zimnym silniuku jak doleje odrazu leci a wtedy niema zadnego cisnienia
mszark Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 A przy nalewaniu nie poleci Ci trochę na boki, idealnie trafiasz do wlewu?
lukasz271186 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Widac jak kapie z rurki z dołu nawet po wytarciu. Zastanawia mnie to czy w srodku cos powino byc czy nie bo ubywa tak to wysokości tego otworu i dalej trzyma poziom
mszark Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 No to jak rzeczywiście masz tam dziurę to kup zbiorniczek i wymień.~50zł tylko patrz czy korek będzie pasował, są dwa rodzaje. Sam wymieniałem rok temu na zamiennik z alle...
Morrales Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Odgrzeję kotleta... Mam pęknięty zbiorniczek i kupiłem używkę w idealnym stanie ale nieopatrznie nie zauważyłem różnicy we wtyczkach. Ja mam u siebie prostokątną (po 1997) a kupiłem zbiorniczek z okrągłą (do `97). Powiedzcie mi czy wystarczy od sprzedawcy wyrwać jeszcze okrągłą wtyczkę i ja przełożyć czy jednak zbiorniczki czymś się różnią.
Rekomendowane odpowiedzi