lechit27 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Witam . Panowie potrzebuję pomocy. Od jakiegoś czasu, gdy skręcam mocniej czuje delikatne szarpnięcia kierownicą odczucie tak jakby się koło podwijało, nieraz jak skręcam na mokrym to zapala się esp (widocznie koło delikatnie się ślizga). Odkręciłem dzisiaj koła żeby przejrzeć zawieszenie wszystko wydaje się być ok jedynie końcówka drążka kierowniczego z prawej strony rusza się na boki jak na załączonym filmiku, czy takie luzy są efektem wyrobienia końcówki, czy tak ma być? Jeżeli to nie to to muszę przejechać się na stację kontroli żeby przejrzeli dokładnie, bo coraz bardziej odczuwalne się staje ...........jeżeli nie końcówka to co może być przyczyną takich objawów? proszę o poradę https://megawrzuta.pl/download/45699ed8bf976795570cf099dccad1c8.html
slawekk1980 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Sprężyny całe? Może ukruszył się kawałek zwoju.
Hezen Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Podepnę się do tematu, mam taki sam problem.Lechit27, a jadąc po nierównej drodze delikatnie trzymając kierownicę, czujesz jak się delikatnie odbija prawo-lewo? Ja tak mam i obstawiam łączniki stabilizatora albo luzy na drążkach kierowniczych.Na końcówkach drążków nie mam luzów ale resztę mam do sprawdzenia.Wysłane z OP3T
Rekomendowane odpowiedzi