Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze światłem w kabinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , jestem świeżym forumowiczem i borykam się z małym problemem , mianowicie w mojej audi a4 b6 kombi z 2001r. po otwarciu którychkolwiek drzwi czy wyłożeniu kluczyka ze stacyjki nie świecą światła w kabinie , problem zaczął się jakiś miesiąc temu gdy raz świeciły raz nie , teraz zapalą się od wielkiego dzwona , podświetlenie nóg , w drzwiach  wszystko działa jak należy , lecz światła górne , w schowku nie działają , gdzie zacząć szukać problemu ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Odswiezam , pomoże ktoś?

Opublikowano

Mam ten sam problem w B5, dziś będę podpinał komputer. Bezpieczniki są OK, podświetlenie czerwone przycisków działa w każdej lampce, nie wiem co to może być. Dam znać gdy znajdę

Opublikowano
W dniu 6.09.2017 o 10:36, Undisclosed napisał:

Mam ten sam problem w B5, dziś będę podpinał komputer. Bezpieczniki są OK, podświetlenie czerwone przycisków działa w każdej lampce, nie wiem co to może być. Dam znać gdy znajdę

NIe wiem jak jest w b6 ale w b5 miałem to samo. A problem polega na tym że kabelki ze wszystkich 4 drzwi są połączone razem za fotelem pasażera pod wykładziną przy progu lub pod kanapą. Nie pamietam teraz dokładnie.  Była to chyba wiązka 4 brązowo-białych przewodów zaciśniętych razem jakby mosiężną spinką . To łączenie z czasem śniedziało i dlatego nie zapala się światło w kabinie. Wystarczy łaczenie rozerwać i na nowo 4 kabelki razem polutować.  Taki przypadek miałem w b5 być może w b6 jest podobnie.

Edytowane przez gacek585

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 5.09.2017 o 10:20, emsii napisał:

Odswiezam , pomoże ktoś?

Udało się? Co było przyczyną? Gdzie szukać?

Opublikowano
W dniu 12.09.2017 o 21:56, gacek585 napisał:

NIe wiem jak jest w b6 ale w b5 miałem to samo. A problem polega na tym że kabelki ze wszystkich 4 drzwi są połączone razem za fotelem pasażera pod wykładziną przy progu lub pod kanapą. Nie pamietam teraz dokładnie.  Była to chyba wiązka 4 brązowo-białych przewodów zaciśniętych razem jakby mosiężną spinką . To łączenie z czasem śniedziało i dlatego nie zapala się światło w kabinie. Wystarczy łaczenie rozerwać i na nowo 4 kabelki razem polutować.  Taki przypadek miałem w b5 być może w b6 jest podobnie.

A to dotyczyło tylko problemu z włączeniem światła przy otwieraniu drzwi, czy światło w ogóle nie działało, nawet przy manualnym włączeniu?

9 minut temu, KoWaL_89 napisał:

Udało się? Co było przyczyną? Gdzie szukać?

Na razie nie. Kolega w dziale B5 przecierał styki bezpieczników, bo mu zaśniedziały i jest ok, ale u mnie nie pomogło.

Opublikowano

Mam ten sam problem i też nie wiem co działać.

Jak rozwiążesz swój problem to daj znać.

Opublikowano

Problemem w a4 b6 może być uwalony element ( NAIS/Panasonic CP1-12V ) w module komfortu jak to opisano w tym temacie http://www.audizine.com/forum/showthread.php/621974-Audi-A4-B6-interior-lights-not-working

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam , przepraszam za zwłokę . Posprawdzalem żarówki, kable w drzwiach , styki i wszystko jest ok . Teraz gdy zrobiło sie zimno na dworze , samochód stoi pod chmurką , to światła nagle zaczęły działać , czasem nie działają ale więcej działają niż nie działają . Co to może być?

Opublikowano

To może być przekaźnik który wskazałem odpowiedź wyżej. Jeśli nie będzie światła wymontuj moduł i popukaj w przekaznik.

Opublikowano
  • Autor

Ok , przy najbliższej okazji to zobaczę i dam znać, dzieki bardzo

Opublikowano

u mnie w B6 2001r sedan mam tak, że po stronie pasażera z przodu i z tyłu raz działało po otwarciu drzwi a raz nie.  Z początku myślałem, że to mikrostyki,
ale problemem jest brak styku na wtyczce od zamka w drzwiach od pasażera z przodu. 

Opublikowano

u mnie było podobnie a może nawet tak samo i problemem były zaśniedziałe kable w MK 

jak otwierałem auto z pilota lub obojętnie którymi drzwiami góra nie świeciła się, lampki pod nogami i w drzwiach świeciły

Ktoś mądry wyciągał obudowę kompa i przy wkładaniu przeciął uszczelkę, Woda sączyła się niezauważalnie pod dywan do MK jeden kabel był całkowicie utleniony na długości 5cm i musiałem dolutować kawałek wiązki

zajrzyj do środka puszki z MK pod dywanem z lewej strony i sprawdź wszystkie kable czy są ok 

jak jest dobrze wypnij kostki i spryskaj kontakt sprayem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem MK , wszystko wróciło do normy. Wielkie dzięki