Maggot Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Cześć, problemem jest grzejąca się tarcza hamulcowa lewego przedniego koła tak mocno, że nagrzewa się również felga . Dodatkowo występuje po kilku km drganie kierownicy i wydaje mi się, że lekkie ściąganie przy hamowaniu w prawo . Problem wystąpił po przeglądzie hamulca w tym kole . Zacisk i prowadnice oczyszczone + posmarowane smarem ATE miejsce styku klocka z tłoczkiem oraz prowadnice klocków . klocki i tarcze zakładanie ok 10 000 km temu Textar+Bosch bodajże . Wydaje mi się, jakby nie trzymał się dobrze klocek od zewnętrznej strony auta, czy powinno go trzymać tylko to, co zaznaczone na foto ? (prawdopodobnie nie trzyma się ten "bolec" od klocka w dziurze zacisku hamulcowego, czy tak powinno być? Dodam, że po złożeniu wszystkiego na nowo jest wszystko ok przez kilka kilometrów z hamowaniem . Reszta kół 100% ok, zacisk nie był odpinany, a więc nie jest zapowietrzony . Tłoczek chodzi lekko wg. mnie .
Maggot Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Sam sobie odpowiem Powodem grzania się koła był uszczerbiony (nie wiedzieć jakim cudem) tłoczek . Wymiana tłoczka + oringu + uszczelki zewn i przesmarowanie wraz z odpowietrzeniem pomogło 100% - sprawa załatwiona Edytowane 23 Lipca 2017 przez Maggot
Rekomendowane odpowiedzi