Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak duże felgi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jestem posiadaczem od kilku dni a4 b5 avanta 110ps, planuje trochę(może nawet trochę więcej zmian, którymi pochwalę się dopiero jak uporządkuje autko w 100%) no i interesuje mnie temat felgi, a mianowicie, słyszałem że zamontować do a4 avanta 18 to duży problem i trzeba wycinać nadkola, czy to prawda?? Nie ukrywam, że w moim wypadku rozmiar się liczy:D im więcej tym lepiej w granicach zdrowego,lekko naciągniętego rozsądku:) no i jeszcze 1 sprawa, jaka jest max.szerokość opony by nie wystawała poza obrys auta=nie chcę mieć problemów z policją.

Opublikowano

Uswiadomie cie że tak wielkie felgi na polskie drogi to katastrofa, ale ja jak bym miał kase to też bym sobie skołował jakies 18 teraz mam 17 no i jest nieżle. A jesli chodzi o szerokość opony to ja mam 225 i jeszcze ciut są schowane tak myśle że 235 będa na równo z natkolem. Ale przemyśl sobie to jeszcze bo to nie bedzie maly wydatek i szkoda było by to zniszczyć. :hi:

Opublikowano

Mam pytanie, jestem posiadaczem od kilku dni a4 b5 avanta 110ps, planuje trochę(może nawet trochę więcej zmian, którymi pochwalę się dopiero jak uporządkuje autko w 100%) no i interesuje mnie temat felgi, a mianowicie, słyszałem że zamontować do a4 avanta 18 to duży problem i trzeba wycinać nadkola, czy to prawda?? Nie ukrywam, że w moim wypadku rozmiar się liczy:D im więcej tym lepiej w granicach zdrowego,lekko naciągniętego rozsądku:) no i jeszcze 1 sprawa, jaka jest max.szerokość opony by nie wystawała poza obrys auta=nie chcę mieć problemów z policją.

:hi:

Kolego nic nie musisz wycinac zeby 18' zalozyc pamietaj tylko o szerokosci felgi najlepiej 8j /8.5j i ET w okolicach 35, Kolega "nowak_zg" z forum ma w audi b5 19' i wchodza bez problemu. Poczytaj troche forum bo bylo o tym wiele razy.

pzdr.

Opublikowano

Kto Ci takie głupoty mówił z wycinaniem nadkola :polew: spokojnie 18" wejdą a nawet 19" pamiętaj o Et od 35 do 45 :)

Opublikowano
  • Autor

dziękuje bardzo za konkretne odpowiedzi:) no to może nawet 19:D ale to już poza zasięgiem, jeszcze tylko zastanawiam się jak będzie wyglądała sprawa jak obniżę a4. A jeszcze małe pytanko, czy przy 225 z przodu przy max.skręconych kołach obciera opona o nadkola??

Opublikowano

Nie ociera :) ja mam B6 ale też mam 18" i zawias -35mm wszystko oki :good: nowak ma chyba -40 19 i jest oki

Opublikowano

Założysz 18" i 225, nic nie będzie obcierało i będzie :good: Nie słuchaj opini żeby nie zakładać dużych felg bo polskie drogi... itd. A co 19" to tutaj sobie zobacz:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_s4_19_cali_full_kox-t12919.0.html

Opublikowano

Zakladaj 18 i oponki 225 na 40 . I obowiazkowo musisz furke obnizyc okolo -30 -40 mm bo w przeciwnym wypadku bedzie za wysoko stal w gorze .Tylko pamietaj bardzo wazne jest ET tak jak koledzy napisali 35-45 bo potem moze ci cos obcierac.