victimsouls Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam wszystkich. W mojej Audi A4 B7 2005r BKE ostatnio zapaliła się kontrolka "minimalny stan oleju" bylem trochę zdziwiony bo olej wymieniałem 5kkm wcześniej. Sprawdziłem stan na bagnecie i się zgadzało. Dolałem 250 ml i po przejechaniu ok 100 km znów się zapaliła kontrolka. Zdjalem osłonę silnika i zauważyłem ślady po oleju dosyć spore wydobywające się z korka (świeże i stare ). Co może być przyczyną ? Korek ? Odma? Uszczelka pokrywy? Ktoś miał podobny problem ?
Ditomee Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Sprawdz rury dolot interkuler czy mokre jest Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ditomee Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Możesz założyć na wężyk od odny puszkę zobaczyć czy puszcza olej , kopci przy odpalaniu ?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
victimsouls Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 Nie mam przez kilka dni możliwości sprawdzenia (wyjazd) i dlatego się głowie czy to coś poważnego . Bo może wystarczy tylko korek wymienic...
victimsouls Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Problem rozwiazany. Winowajcą był korek wlewu oleju. Na pierwszy rzut oka wyglądał w porządku, ale jednak....
Rekomendowane odpowiedzi