Jump to content
IGNORED

Dziwny zapach z wentylacji...

Kaktus
 Share

Recommended Posts

Hallo. Mam problem z ogrzewaniem. Kiedy silnik troszku się nagrzeje i włączę ogrzewanie, to dociera przez pierwsze dwie sekundy jakiś dziwny zapach, coś jakby spalenizna, po czym ustaje...a jak wyłączę wentyl i włączę to przez pierwszą chwilę znów czuć to cholerstwo...

Jak włączam na zimne powietrze, to gra gitarrra... :(

Do tego w aucie choć mam wyłączony wentylator nawiewu, to i tak robi się ciepło, muszę przekręcać na zimne powietrze- czy to norma??

Proszę o pomoc...

Możliwe, że jakieś grzybki zalęgły się w klimatyzacji trzeba będzie odgrzybić na wiosnę :biggrin:

odgrzybianie...

Guest Iceman
Dzięki chłopaki za radę, tylko zapomniałem napisać, że nie mam kilimy :) potrzebuję kolejnych rad. Pozdr

w takim razie cały syf masz na nagrzewnicy kolego i masz większy problem żeby sie tam dostać pozdrawiam

:a4fan::quattro:

Guest Iceman
Oki. Tylko, że ten zapach nie przypomina nic związanego z grzybami i innym cholerstwem nieczystym, tylko raczej podobny do przegrzania czegoś... :a4fan:

jedyne co możesz jeszcze czuć to wentylator który ci poprostu się kończy :a4fan:

Guest Iceman
Oki. Ale jak wentyl się kończy, to dlaczego nie czuć go jak mam zimny nawiew?? :eek:

noto masz odpowiedz proponuje jednak wyczscic nagrzewnice bo jak puszczasz zimne powietrze to omijasz nagrzewice poprostu ..........zycze powodzenia :biggrin: