Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana serii na Bang & Olufsen w A4 B8 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, 

Noszę się z zamiarem wymiany obecnego sprzetu audio w swoim Audi ma kompletny zestaw B & O, w internecie sią firmy które robią to kompleksowo. 

Obecnie posiadam zestaw standardowy chyba 10 głośników z subem w bagażniku, szczerze mówiąc jakość grania tego sprzetu nie jest jakaś rzucająca na kolana.

I tutaj moje pytanie do wszystkich którzy posiadają B&O lub przeprowadzili już taka modyfikację jaką planuję, czy jest to warte zachodu? jak to jest z jakością dzwięku ? jakie są wasze wrażenia z odsłuchu B&O ?

Dziękuję za wszystkie opinie.

Opublikowano

Co do wymiany na B&0 trzeba pamietac ze to sa koszta

Trzeba zrobic parametryzacje WZMACNIACZA 47

Nie wszyscy to robią i stad moze gorzej grac SYSTEM :wink:

Co do granie to wszystko zalezy co kto lubi słuchac :hi:

Opublikowano
  • Autor

Odnośnie montażu i technicznych możliwości już trochę się orientowalem i wiem co potrzebuje, najbardziej właśnie interesuj mnie Wasza opinia na temat jakości dźwięku czy jesteście zadowoleni z tego jak to gra. 

Opublikowano

mam ori banga i uważam,że gra to rewelacyjnie :wink:

Opublikowano

Hej. Poprzedniej B8 miałem radio concert. Teraz mam B&O. Jak dla mnie różnica jest zauważalna. Największa różnicę czuć w muzyce klasycznej. Ale jak lubisz słuchać "łubu dubu" to nie wiem czy jest to warte te 3,5 tyś.

Ja jestem mega zadowolony z B&O

Opublikowano
  • Autor

No ogólnie to nazywając lubię trochę takie "łubu dubu" , muzykę klubową i zależy mi żeby tony wysokie były dosyć wyraźne ale i żeby nie brakowało basu :)

Opublikowano
Dnia 17.07.2017 o 14:20, Ir-ek napisał:

Odnośnie montażu i technicznych możliwości już trochę się orientowalem i wiem co potrzebuje, najbardziej właśnie interesuj mnie Wasza opinia na temat jakości dźwięku czy jesteście zadowoleni z tego jak to gra. 

Miałem audi z audio takim jak Ty, a teraz mam z bang olufsen. Jest niebo a ziemia. Dźwięk wg mnie jest świetny i warto zmienić. 

Poprzedniego audio nawet nie chciało mi się słuchać, szczególnie radia. W radiu różnica jest dramatyczna.

Opublikowano

No ogólnie to nazywając lubię trochę takie "łubu dubu" , muzykę klubową i zależy mi żeby tony wysokie były dosyć wyraźne ale i żeby nie brakowało basu

Basu nie będzie brakowało. Jeszcze nie próbowałem dać głośności nawet na max :). Ale muzyka płynie pięknie... aż miło się jedzie i słucha.

Jakbyś był gdzieś na śląsku to daj znać. Zawsze możesz wpaść i posłuchać.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za wszystkie opinie, co raz bardziej przekonuje się do tego pomysłu :) , ale chyba właśnie najlepiej będzie jak po prostu przed podjęciem ostatecznej decyzji posłucham tego na własne uszy :)

Co do jakości obecnego audio to fakt, tu się Audi za bardzo nie popisało, chyba po to żeby odczuć różnicę pomiędzy serią a B&O :D

A może jest ktoś z dolnego śląska kto ma B&O w A4 i będzie tak miły, żeby pokazać jego możliwości :) ??

Edytowane przez Ir-ek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zakładałem sobie sam w A5 SB, jestem codziennie w centrum, możesz podjechać ze swoją muzyką ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem, że odkopuję stary temat, ale ma ktoś może namiary na firmę zajmującą się zmianą nagłośnienia w A4 B8 na Bang & Olufsen?

W google nie mogę niczego znaleźć.

Opublikowano

Jest kolega wrclaguna na forum co ogarnia  temat, jest też firma z Wrocławia 

Vagsystems

Ja też myślę nad dołożeniem tylko muszę trochę lewizny uzbierać hehe

Edytowane przez Waldi_82

Opublikowano
W dniu 17.08.2018 o 22:35, kalski44 napisał:

Wiem, że odkopuję stary temat, ale ma ktoś może namiary na firmę zajmującą się zmianą nagłośnienia w A4 B8 na Bang & Olufsen?

W google nie mogę niczego znaleźć.

http://vwaudiservice.pl/

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 17.07.2017 o 07:00, wrclaguna napisał:

Co do wymiany na B&0 trzeba pamietac ze to sa koszta

parametryzacje WZMACNIACZA

Nie wszyscy to robią i stad moze gorzej grac SYSTEM :wink:

Co do granie to wszystko zalezy co kto lubi słuchac :hi:

czy ty montujesz taki zestaw i ile to kosztuje pisz na pw dzieki