Braczek Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Witajcie, od jakichś 2 dni w moim aucie jest dziwny problem, przy włączaniu świateł wydobywa się nietypowy dla odpalania auta dźwięk, mam wrażenie jakbym siedział w transformatorze - dźwięk znika gdy odpalę już silnik. Wspomnę jeszcze, że poprzedni właściciel wpadł na pomysł aby zmienić kolejność przy odpalaniu, przed odpaleniem auta trzeba zapalić światła bez tego ani rusz (jak to nazwał "dodatkowe zabezpieczenie przy kradzieży"). Ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ? Poniżej załączam krótkie nagranie obrazujące problem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 20 Lipca 2017 przez Braczek Poprawne wklejenie linku do filmu
koloboro Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 to typowy dzwiek cewki przekaźnika Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Braczek Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 Co może oznaczać ten dźwięk ? Jak najszybciej udać się do mechanika ? Nie ukrywam, że w weekend auto będzie mi bardzo potrzebne i nie uśmiechałoby mi się wstawienie go do warsztatu ;/
Makale Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Najlepiej to przywrócić instalację tak jak było. Gdzieś za przełącznikiem świateł musisz mieć jakiś przekaźnik, który zamontował Ci poprzedni właściciel.
Braczek Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Ok, bardzo dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi