Opublikowano 22 Lipca 20179 l Potrzebuję zdemontować fotel pasażera z tym, że chcę nadal używać auta. Wiem, że po odłączeniu kostki AirBag (oczywiście na odłączonym aku) i po podłączeniu akumulatora pojawi się błąd airbag i przestaną one działać. Tu nasuwają mi się dwa pytania: 1. Czy mogę wyjąć tylko bezpiecznik od AirBagów i jeździć bez bezpiecznika airbag ? Chodzi mi o to czy później po podłączeniu fotela i włożeniu bezpiecznika nie będzie żadnego błędu. Niby jak się odłączy akumulator (czyli zasilanie) i się podłączy ponownie to nie ma błędów airbaga, a co w przypadku jak odłącze zasilanie TYLKO airbaga i na wyłączonym zasilaniu odepnę fotel pasażera. I teraz czy po podpięciu fotela i włożeniu bezpiecznika wszystko bedzie dzialac ? 2. Czy VAG-COM 3xx.xx i jakiś najtańszy kabel VAG KKL jest w stanie połączyć się z AirBagiem i wykasowaniem ew. błędów? Tą wersją kabla/oprogramowania bez problemu mogę się łączyć ze wszystkimi modułami, mogę kodować, adaptować itp z tym, że przy próbie połączenia sią z airbagiem dostaję info, że ta wersja może uszkodzić sterownik AirBag'ów.
Opublikowano 22 Lipca 20179 l nic nie musisz odłączać byle nie było kluczyka w stacyjce błąd wyskoczy wtedy jak fotel nie będzie podpięty a ty przekręcisz zapłon wtedy nawet jak już fotel podłączysz błąd zostanie w pamięci i trzeba go wykasować vagiem
Opublikowano 23 Lipca 20179 l Autor A jak wyjmę bezpiecznik airbaga, odłącze fotel i włącze zapłon to co się stanie ? Ew. później podłącze fotel i włożę bezpiecznik ?