reizer Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Dzień dobry drodzy forumowicze. Dzisiaj zabrałem się za wymianę przegubów i czujnika g28 w swojej a4ce. Silnik 1.8T BFB. Dostrzegłem pustą dziurę, która wygląda tak samo jak miejsce na czujnik g28... Niedawno autko było u mechanika (chyba ostatni raz...) Ktoś może mi podpowiedzieć co to jest ?? Po lewej czujnik g28 przed wymianą. Szukam schematów wszędzie i nie wiem co to może być. A nie bardzo chyba jak ma być tak otwarte :/ upload pic
aiwer Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Też mam taką "dziurę" i też ją zobaczyłem jak wymieniałem czujnik g28 i tak chyba ma być. Ewidentnie jest to miejsce na jakiś czujnik ale nie mam pojęcia jaki. Chętnie się dowiem co tam wsadzić
Shhaddoww Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 To otwór kontrolny do sprawdzenia znaku "zera" na kole zamachowym.
aiwer Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zadziwiające jest to miejsce na śrubkę po prawej stronie, no chyba, że do sprawdzenia "zera" montuje się w to miejsce specjalny czujnik?
Shhaddoww Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Oryginalnie otwór jest zaślepiony takim platikowym korecznikm który jest przykręcony na 1 śrubkę
reizer Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 Definitywnie komus sie przydaly :-D
Rekomendowane odpowiedzi